Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 4. 6. 2016.

| Društvo

Radnik Parking-servisa napao građane koji su ga snimali

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Radnik Parking servisa napada građanina
Radnik Parking servisa napada građanina

Nezadovoljan zbog toga što ga prolaznici telefonima snimaju dok pokušava da odveze nepropisno parkirani automobil, radnik niškog Parking servisa vređao, a zatim i fizički nasrnuo na jednog od njih.

Incident se, prema još nepotvrđenim informacijama, desio juče oko 19 sati u Ulici Filipa Višnjića, na obodu Čaira.

Kako se vidi na snimku koji je objavilo Udruženje predsednika skupština stanara (UPSS), dok je prilazio čoveku koji ga je snimao, radnik mu je najpre uputio "opomenu", a zatim grubo oduzeo telefon.

Za to slikanje može neko pi... da ti razbije - rekao je radnik i oduzeo telefon.

Snimak traje još nešto više od 2 minuta, ali je bez slike, dok je ton dosta loš.

Živorad Mijačić, koji je snimao, kaže da je sa komšijama sedeo u parku kada je začuo da automobili prate pauka i neprestano trube.

Pogledao sam, video da je to auto mog poznanika, koji je doveo dete u Čair na manifestaciju. Zamolio sam ih da ne nose, da ću da pozovem čoveka - kaže Mijačić.

On dodaje da su mu radnici Parking servisa, koji su na nepropisno parkirani automobil već počeli da povezuju "kandže" kako bi ga pauk podigao, grubo poručili da se skloni jer ih ometa u poslu. Radnik Parking servisa napada građanina Momenat pre napada

Tada sam izvadio telefon i počeo da ih snimam. Ali prišao mi je jedan od njih, zgrabio mi telefon jednom rukom, a drugom me snažno gurnuo u grudi, a zatim bacio moj telefon - kaže Mijačić.

Mijačić kaže da su, što se delimično na snimku i čuje, burno reagovale i komšije, a da je intervenisao i policajac koji je slučajno tu prolazio. Legitimisao je učesnike incidenta, ali zasada iz policije nema bilo kakve javne reakcije.


Parking servis: Krive obe strane, ali više građani koji provociraju

U Parking servisu je novinarima rečeno da će pre zvanične reakcije najpre pregledati snimke sa kamera kamiona i saslušati radnike, ali i sačekati zaključak policije.

Ipak, oni su unapred veći deo odgovornosti prebacili na građane.

Načelno, osuđujemo postupak našeg radnika, ali još više provokaciju i ometanje rada radnika u izvršavanju svog posla od strane bilo kog pojedinca - kažu u ovom preduzeću.

Podsetimo, Udruženje predsednika skupština stanara je pre nekoliko dana pokrenulo akciju "Ozvuči pauka" i pozvalo građane da kada vide kamion Parking-servisa trube i tako upozore ostale građane.

Oni sami su prekjuče organizovano pratili jedan od kamiona koji je krenuo sa depoa, trubili i snimali, nakon čega se "pauk" vratio u depo neobavljenog posla.


Novi protest "Pauče pomiluj", četvrtak u 17h

Kasno sinoć je na Fejsbuk stranici ovog udruženja objavljen poziv građanima da se u četvrtak u 17 sati okupe u Parku Svetog Save.

Protest će biti održan pod sloganom "Pauče pomiluj", a od gradskih vlasti će ironično biti zatražen "popust na količinu odnetih automobila".

Detaljnije informacije u vezi sa ovim protestom će biti naknadno saopštene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    17:48 // 6. 6. 2016.

    Sve mi je jasno, ali mi nije jasno što ti napadnuti građani nisu pozvali policiju nego oni sami izigravaju policiju.

  • vozac nislija

    11:13 // 6. 6. 2016.

    Niko ne spori da zakon mora da se postuje i da oni koji su parkirali nepropisno vozilo treba za to da plate kaznu propisanu zakonom ali zasto nositi vozilo koje u vise od 90% slucajeva ne ugrozava niciju bezbednost.To potpuno nepotrebno ali i NEZAKONITO jer ZOBS ne propisuje obavezu uklanjanja vozila nego samo novcanu kaznu.Odvozenje je moguce ali samo onih vozila koja ugrozavaju bezbednost saobr.

  • Sloba

    08:07 // 6. 6. 2016.

    Svi privilegovani posle odredjenog vremena postaju BAHATI ali to je tako kada u gradu nema gazde.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: