Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 23. 3. 2021.

| Društvo

Radnik dao otkaz, a Nišlije u naselju Apelovac ostale bez pošte, "Pošta Srbije" utvrđuje odgovornost

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
postar
Ko je kriv što pošiljke nisu došle do građana treba da se utvrdi; foto: A. K.

Stanovnici jednog dela niškog naselja Apelovac celog februara nisu dobili poštu, a razlog je, kako su saopštili iz JP Pošta Srbije, to što je radnik koji je bio zadužen za dostavu pošiljki u ovom kraju, a bio anagažovan po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, dao otkaz. I dok je on naveo da je pošiljke sve isporučio, iz Pošte kažu da on nije radužio poštu, te da su oni pokrenuli postupak utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa ovim slučajem.

Iz Pošta Srbije objašnjavaju da je tad radnik 23. februara jednostrano raskinuo ugovor, a pre isteka roka.

Pravna služba 'Pošte Srbije' preuzela je slučaj i u toku je postupak utvrđivanja odgovornosti svih aktera u tom procesu, a radi potpunog sagledavanja situacije kontaktiran je i advokat korisnika iz naselja Apelovac - ističe se u saopštenju.

Iz ovog preduzeća najavljuju da će protiv bivšeg poštara "pokrenuti odgovarajući zakonski postupak”.

Ukoliko se eventualno utvrdi postojanje odgovornosti Pošte, odnosno da su korisnici eventualno pretrpeli štetu, biće preduzete odgovarajuće mere, a odgovorna lica će biti adekvatno kažnjena - rekao je v.d. direktora Pošta Srbije Zoran Đorđević.

Koliko je meštana koji su ostali bez svojih pošiljki i Pošte navode da je još nepoznato, te će to biti utvrđeno postupkom koji su pokrenuli. Objašnjavaju da radnik prilikom raskida ugovora o angažovanju nije razdužio poštu, već je izjavio da i je ona blagovremeno uručena korisnicima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Jovanović

    22:13 // 6. 4. 2021.

    Upravo sam se čula sa poznanicom sa Bubnja koja je celog dana kod kuće čekala pošiljku (jutros joj je stigla poruka da je očekuje u toku dana) i nije je dočekala. Niko je nije ni zvao u vezi sa pošiljkom. Ovo joj se dešava treći put. Pored toga, na potvrdi o slanju piše da je naknada 300 dinara, a njo je u poruci pisalo 340. To me je podsetilo na nedavnu situaciju koju sam imala u opštini Pantelej

  • Srbija

    00:38 // 26. 3. 2021.

    Celog februara nisu dobili poštu, koliko je dana poštar davao otkaz?

  • Milan

    08:44 // 24. 3. 2021.

    Tako je to kada direktor u svojoj "privatnoj firmi" zvanoj Niška pošta, radi šta hoće, i to posebno za vreme PUPS-a, a rezultati poslovanja i ove radne jedinice i Pošte u celini katastrofalni !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: