Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 15. 7. 2022.

| Društvo

Radnik niške "Jure" žalio se na uslove rada i dobio upozorenje pred otkaz

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
jura
Radnik kaže da je upozorenje pred otkaz i zastrašivanje; foto: N1 arhiva

Zato što je u javnosti govorio o problemima i uslovima u kojima rade zaposleni u fabrici "Jura" u Nišu, na adresu radnika i predsednika sindikata "Sloga" Dalibora Nikolića je od te korporacije stiglo upozorenje pred otkaz. U dokumentu piše da je povredio radnu disciplinu tako što je putem medija iznosio netačne informacije, a on tvrdi da su to neosnovane stvari i da ga zastrašuju otkazom.

O tome u kojim uslovima se radi u ovoj fabrici, koji su sve problemi Nikolić je govorio za određene medije, a upravo je to razlog što je od "Jure" juče dobio "upozorenje na postojanje otkaznog razloga".

U tom dokumentu piše da poslodavac po Zakonu može da otkaže ugovor zaposlen ukoliko lažno ili netačno izveštava ili iznosi činjenice, kao i ako neovlašćeno otkriva podatke trećim licima.

Zaposleni je pred novinarima iznosio netačne informacije o poslodavcu. O tome da su loši uslovi rada, da zaposleni rade u vrućini, da ne rade klime, da je inspekcija rada konstantovala loše uslove rada i da klime nerade, da se zaposlenima preti upozrorenjima, kažnjavanjima, da im se skida bonus - piše u Upozorenju.

Za sve ove navode "Jure", u kojoj više godina radi, Nikolić kaže da nisu istiniti. jura Deo upozorenja; foto: printscreen

To nije istina, jer ja nijednog momenta nisam rekao da klima u"Juri" ne radi, nego sam rekao da smo mi pitali da se klima pojača. Oni su sami priznali, kada su dali demant za jedan dnevni list, da neke jedinice ne rade. U mojim izjavam nigde nema pominjanje plate, niti bilo čega u vezi sa tim - ističe Nikolić.

Nadležni iz fabrike pozivaju Nikolića i da se u roku od 8 dana izjasni o njegovim navodima, a on ističe da će na ovo Upozorenje uložiti žalbu.

To su sve neosnovane stavke i mislim da je ovo zastrašivanje. Upravo sam to i rekao kada su me novinari pitali zašto se radnici "Jure" ne obraćaju i ne iznose svoje probleme u javnosti, ja sam rekao "zato što im se preti otkazom" i upravo se to meni desilo, jer sam izneo problem i dobio sam pretnju otkazom - navodi Nikolić.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se radnici kopanije "Jura" žale na uslove rada, pa su brojni primeri i u Nišu, i u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlajko

    23:55 // 17. 7. 2022.

    MINS I GORAN.... NEMATE POJMA KOJI SU USLOVI TAMO.
    RADIM VEC 6G.I NIJE NIMALO LAKO.

  • Goran

    06:08 // 17. 7. 2022.

    Ako im uslovi nisu po volji neka daju otkaz i traze drugi posao.zasto su jos u toj firmi

  • Pepe l.tv. Niš

    23:58 // 16. 7. 2022.

    Pazite sada, nazovi sindikat sloga nije nikakva sindikalna organizacija već politička partija kupus opozicije i jedini im je cilj da pobune radnike, izvedu ih na ulicu, kako bi tim urušavali državu. Njemu neće biti ništa, posle ovog zadatka prebacite ga u drugu firmu da tamo opet vrši pobunu. Koliko Vidim niko se ne seti bivših radnika EU, Niteks, MIN...oni nisu bitni jer se ne isplati finansijski

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: