Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 16. 3. 2018.

| Društvo

Radnike "Vodovoda" uslovljavaju da potpišu da nisu "odali" direktora

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vodovod
Radnici Vodovoda ovo tumače kao vrstu odmazde; foto: JKP Vodovod Aleksinac

Nakon pisanja Južnih vesti da je i parama preduzeća direktoru Dragiši Simiću kupljen slušni aparat, dok oni primaju minimalac zbog štednje, radnici JKP Vodovod i kanalizacija u Aleksincu tvrde da ih sada uslovljavaju da potpišu izjavu da nisu slali informacije medijima, kao i da plate primaju “u skladu sa Zakonom”. Direktor poručuje da će da “pošalje auto” novinarima da dođu i napišu nešto lepo i pametno.

Radnici koji su ukazali na to da je slušni aparat za direktora vredan 125.000 dinara, delom plaćen i parama preduzeća, i ovog puta su insistirali da ostanu anonimni, jer se plaše da će dobiti otkaz.

U aleksinačkom Vodovodu, kako tvrde radnici, nakon teksta Južnih vesti, “kruži papir” u kome se od zaposlenih traži da svojim potpisom garantuju da nisu “odali” kupovinu aparata. dopis Svojim potpisom potvrđuju da nisu "odali" direktora i da primaju redovno platu; foto: radnici

Dole potpisani zaposleni Javno komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Aleksinac svojim potpisom potvrđuju da nisu učestvovali u slanju mejlova novinarima niti pružali bilo kakve informacije u vezi direktora i poslovanja Vodovoda - piše u dopisu.

Oni ovo tumače kao klasično zastrašivanje, a uplašeni su da ne da ostanu bez posla zbog toga što su ukazali na nesavesno trošenje para preduzeća u kome rade.

U firmi je naređeno da svako od radnika dođe i u pravnu službu potpiše izjavu da nije Južnim vestima dostavio informacije vezane za “aferu slušni aparat”. Zato Vas molim da objavite ovu informaciju da bi nas zaštitili - kažu radnici.

Radnici koji su ranije ukazali na to što u preduzeću u kome rade za minimalac, njihov direktor firminim parama kupuje slušni aparat, uslovljeni su, kako kažu, da potpišu i da plate primaju redovno i po Zakonu.

Takođe, zaposleni potvrđuju da zaradu primaju u redovnom zakonskom roku i u skladu sa kolektivnim ugovorom JKP Vodovod Aleksinac i da je visina zarade u skladu sa važećim Zakonskim propisima - piše u dopisu.


Direktor: Ne "popisujem" radnike

Direktor aleksinačkog Vodovoda Dragiša Simić tvrdi da je od početka meseca na godišnjem odmoru i da on nije počeo da "popisuje radnike", ali nije precizirao ko je to učinio i zbog čega, već kaže da je to pokrenuo "neki sindikat".

To je Sindikat pokrenuo pitanje da se potpišu da niko iz Vodovoda to nije poslao. Ako je lažna informacija da oni ne primaju plate i primaju minimalce to neko mora da demantuje, ja to ne želim da demantujem - kaže Simić.

Novinarima je ponovo poručio da se ne bave "banalnim stvarima" i da počnu da pišu "lepe stvari o Vodovodu", jer time što pišu da mu je preduzeće platilo deo slušnog aparata koji "košta nekoliko ručkova", njega ugrožavaju.

Verujte, od njih 100, 95 me mrze, jer niko ne voli direktore u firmi. Vama je lako, vi ste samo željni da neku vest objavite, a onda to od vas premuzme Aleksinac.net pa onda pljuju po meni, njih hiljade pljuju, pljuju i pljuju. Znate kako se čovek onda oseća. Mene ne može neko da pljuje ako sam na funkciji. Kad se vratim sa odmora šaljem po vas auto da dođete i da napišete nešto pametno - poručuje direktor.

Podsetimo, slušni aparat za direktora je prošle godine kupljen i firminim novcem, jer je Nadzorni odbor Vodovoda to odobrio, a jedno od opravdanja je, prema tvrdanjama radnika, bilo to što je Simić rekao da je izgubio sluh za vreme rada u preduzeću.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    20:30 // 16. 3. 2018.

    To što je radio bivši direktor Dejan Andrejević je sramota za grad. Više nije direktor ali evo za svoj najblaže rečeno sumnjiv rad je čak nagrađen od strane Zvezdana pa je dobio posao za stalno da bude šef u Elektrodistribuciji. Čudni neki aršini vladaju.

  • tmujo

    19:41 // 16. 3. 2018.

    dobro da nije postao impotentan zbog firme tj.radeci u firmi,onda bi po toj logici morao nekoga od radnika da vodi kuci kako bi tamo namirio ono sto mu fali,kakva drskost i lopovluk zajedno sa upravnim odborom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: