Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 15. 1. 2013.

| Društvo

Radnike blokirao kordon Žandarmerije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
žandarmerija
Radnici u razgovoru sa Žandarmerijom

Tridesetak radnika niškog “Srbija transa” u krugu preduzeća htelo je da preda svoje zahteve predstavnicima Žandarmerije, ali sačekao ih je kordon pripadnika ove službe.

Posle nekoliko štrajkova upozorenja i pregovora sa članovima bivše Vlade koji su posle izbora blokirani, radnici “Srbija transa” odlučili su da radikalizuju proteste, jer im Žandarmerija nije plaćala zakup za korišćenje njihovog prostora.

Oni su hteli da zahteve predaju predstavnicima Žandarmerije u Nišu, ali su naišli na kordon pripadnika ove službe koji nije bio u prepoznatljivoj opremi za suzbijanje protesta, već u svakodnevnim uniformama.

Posle kraće rasprave, situacija se normalizovala, a radnici kažu da neće napuštati prostorije “Srbija transa” dok ne dobiju odgovor iz Beograda, od predstavnika resornih Ministarstava.

Radnici, pre svega, traže da se njihova imovina prenese MUP-u i niškom odredu Žandarmerije koji, kako kažu, njihovo zemljište koristi već čitavu deceniju, a ne plaća zakup.


Beograd se ne javlja

Prema rečima radnika “Srbija transa” do 14 sati niko iz resornih Ministarstava nije odgovorio na njihove zahteve, i zato za sutra najavljuju još radikalnije proteste.

srbija trans Ovako je bilo danasRadnici traže odgovor od države i daće Žandarmeriji zakonski rok da se iseli, jer prema njihovim tvrdnjama zakup za 4,5 hiljada kvadrata nije plaćen tri godine, što je ukupna suma od 360 miliona dinara.

Radnicima se duguje i po 150 plata koje ne primaju od 2001. godine, a ne uplaćuje se ni radni staž za njih 15 koji su ostali u preduzeću. Najveća su dugovanja prema više od 200 radnika koji su u međuvremenu otišli.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • DANIJELA MILJKOVIC

    00:12 // 17. 1. 2013.

    Neverovatno i zalosno i suludo,nemogu da nadjem odgovarajuce reci.Postene ljude koji traze svoje plate svojih 210 plata OKRUZIO JE KORDON ZANDARMERIJE.30 ljudi proseka godina od 50 pa na gore OKRUZIO JE KORDON ZANDARMERIJE.A SRBIJA cuti i ceka,samo neznam STA???SRAMOTA

  • dexyco

    07:50 // 16. 1. 2013.

    @surova istina,rango, cela istina, na zalost..... a premijer slavi novu godinu sa policajcima sa istetoviranom ruzom na vratu!!

  • Surova Istina

    20:05 // 15. 1. 2013.

    sta ima veze,ko vas shisa...tako Beograd misli.
    inace,bitno je da ce vucic,dacic,i kompanija da obezbede pare da se zvezda i partizan izvuku iz bule
    a ovi zandarmi...sta reci za njih
    udaraju na sirotinju,po diskotekama sede sa kriminalcima,a od albanaca beze kao zecevi

    objavite mi komentar bre

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: