Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 19. 5. 2017.

| Društvo

Radovanović: Nisam odgovaran, i mene boli glava zbog kašnjenja

Autor:J. A, P. B.Izvor:Južne vesti
Radovi u KC Niš
Stanje od prošle nedelje; Foto: izvor JV

Reagujući na prozivke ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog probijanja rokova za završetak radova na novoj zgradi niškog Kliničkog centra, direktor te ustanove Zoran Radovanović je odbacio svoju i odgovornost uprave, prebacujući krivicu na izvođače radova.

Iako se pre samo mesec dana ljutio na novinare Južnih vesti zbog pitanja o kašnjenju radova, tvrdeći da sve ide po planu, direktor Radovanović je tada zaključio i da "nikakav rok za gradnju nije probijen, jer bi u suprotnom bile aktivirane bankarske garancije i naplaćena šteta od izvođača radova”.

Tada je kazao i da je rok za isporuku i montažu kompletne opreme 25. maj i da ona “svakodnevno stiže i montira se”.

Zoran Radovanović Ako su lagali mene, ja lažem vas; ilustracija; foto: arhiva JVGotovo mesec dana kasnije, nakon izjave ministra zdravlja Zlatibora Lončara da će "odgovarati svi zbog kašnjenja sa izgradnjom", Zoran Radovanović kaže da ih “sve boli glava zbog Kliničkog centra”, ali da on za to nije odgovoran.

Ne, mi smo krajnji korisnici, mi smo neko ko treba da dobije ključ. Po nalogu ministra, u zadnjih 9 meseci neprekidno i ja i ljudi iz uprave smo tamo. I ministar je dolazio ovde nebrojeno puta, naravno bez novinara, obilazili smo radove, jurili smo izvođače radova da rade što više, tražili smo da uvedu drugu, treću smenu da se to završi, sve su to odbijali. Zašto su odbijali, utvrdiće nadležni organi - kaže Radovanović.

Podsetimo, ovo nije prvi put da je rok za završetak radova na novoj zgradi kliničkog centra probijen.

Prvo obećanje dao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je kazao da će sve biti završeno do kraja 2016. godine. Nakon toga, Radovanović je najavio da će sve biti završeno do kraja marta 2017. Potom je, burno reagujući na pitanje novinara Južnih vest zaključio da kašnjenja nema i najavio završetak radova za kraj maja.


Ako su lagali mene, ja lažem vas

Radovanović tvrdi da niko iz uprave Kliničkog centra nije kriv za kašnjenje u izvođenju radova, niti za to što je on sve vreme tvrdio da radovi teku po planu, zaključujući da su sve vreme medijima prenosili informacije koje su dobijali od izvođača i podizvođača radova.

Kako objasniti nama kao lekarima, zašto se nešto ne radi kako treba i po propisima građevinskim. To je ono što je rekao i ministar, da su nas lagali u oči - dodao je Radovanović.

Radovi u KC Niš Predstoji još dosta posla; Foto: izvor JVRadovanović nije precizirao šta još treba da se uradi da bi pacijenti mogli da počnu da se leče u novom zdravstvenom centru u Nišu i najavio sastanak sa ljudima iz Evropske investicione banke na kome će, kaće, videti da li će oni koji su dosad radili nastaviti posao.

Da definitivno raščistimo da li će ovi nastaviti svoj posao, jer je ostalo još malo da se završi, i zbog toga što kasne, kako će biti obračunata naplata svega toga i naravno pojedinačna odgovornost svakog u lancu. Nema igranja sa novcem građana Srbije - dodaje Radovanović.

Inače, prema ranije iznetim podacima iz Vlade Srbije za izgradnju nove zgrade Kliničkog centra je iz republičkog budžeta izdvojeno 17 miliona evra poreskih obveznika, a koristi se i kredit Evropske investicione banke od 35 miliona evra. Ipak, zasad nije poznato ko će vraćati taj kredit.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anastasija Marković

    15:06 // 21. 5. 2017.

    Господине Радовановићи, у праву сте, нисте Ви криви, крив је директор водовода.

  • Braindoctor

    09:52 // 21. 5. 2017.

    Zakažite pregled kod neurologa ako Vas boli glava...a za kašnjenje ste krivi i Vi i pomenuti ministar kao i onaj koji vas je učio da stalno nešto obećavate...

  • Doktor

    00:35 // 21. 5. 2017.

    U tome i jeste problem sto Radovanovic smatra da nije odgovoran,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: