Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 17. 11. 2017.

| Društvo

Radovanović: Pisanja o rušenju zida Kliničkog centra su udar na državu

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
zid
Radovanović smatra da novinari ruše državu preko rupe u Kliničkom centru; foto:KC Niš

Nezadovoljan pisanjem pojedinih medija, među kojima su i Južne vesti, koji su objavili vest da se ruši zid na južnoj strani nove zgrade Kliničkog centra u Nišu, direktor ove ustanove Zoran Radovanović, u neuspelom pokušaju da demantuje te tvrdnje koje je sam izrekao, naglasio je da zid nije srušen već “otvoren i opsečen”. On je zaključio da je pisanje o rušenju zida udar na državu.

vrata Mesto gde je razbijen zid; foto: KC NišNa fotografijama, koje su novinarima dostavili iz Kliničkog centra, vidi se rupa u zidu, koja nije bila predviđena projektnim planom, a kroz koju bi trebalo da se unesu uređaji za magnetnu rezonancu. Ona je, kako je i pojašnjeno na konferenciji za novinare u niškom Kliničkom centru, otvorena naknadno kako bi se unela nova oprema.

Međutim, za Radovanovića ne predstavlja problem naknadno rušenje tek izgrađenog zida, kao ni to što građevinskim projektom nisu planirana vrata za gabaritne medicinske uređaje, već mu je problem termin "rušenje", jer smatra da se ne radi o tome, nego o “otvaranju zida”. Novinare je zbog takvog pisanja optužio za napad na državu.

Moje lično mišljenje je da se radi o udaru na državu. Nije isto ruši se zid i pravi se otvor. To nije rušenje, nego opsecanje - rekao je Radovanović.

Inače, uprkos tome što je pre mesec dana novinaru Južnih vesti Radovanović rekao da će zid nakon rušenja odmah biti zazidan, jer se vrata za takvu opremu "ne prave nigde na svetu", sada kaže da će rupa od 2,5 m x 2,5 m, možda ipak dobiti vrata i postati prostor za unošenje i iznošenje gabaritnije opreme.

On je dodao da će cena radova biti oko 200 evra, koje će platiti izvođač.

Podsetimo, javnost je na rušenje zida još neotvorenog Kliničkog centra u Nišu, preko svog Tviter profila upozorio član Gradskog odbora Nove stranke Goran Barun. Međutim, nakon što je Radovanović pozvao telefonom Baruna, ovaj je obrisao tvit, uz reči da ne želi da nosi odgovornost i da je to obećao direktoru Kliničkog centra.


“Ćutim, jer ne znam šta da kažem”

Zoran Radovanović Izbegava da odgovori na pitanja; Foto: JV / Boban RajkovićIako je Radovanović od novinara Južnih vesti, na sastanku u njegovoj kancelariji, kojem je prisustvovao i njegov portparol Nikola Marković, kada je i potvrdio da se zid ruši, tražio da mu pitanja vezana za rušenje zida novoizgrađene zgrade Kliničkog centra pošalju na zvaničan mejl, on ni nakon dvadesetak dana na njih nije odgovorio.

Međutim, obraćajući se novinarima na današnjoj konferenciji za medije, Radovanović je rekao da zapravo i “nema šta da kaže”.

Ja koji sam poznat da mnogo pričam ćutim, jer ne znam šta da kažem. Kako da objasnim nekome nešto što prvo on ne zna - rekao je Radovanović, ali nije pojasnio na šta konkretno misli.

Podsetimo, Radovanović je zahtevao da mu sva pitanja u vezi sa novom zgradom Kliničkog centra budu poslata na zvanični mejl, što su novinari učinili još 30. oktobra, ali odgovora na pitanja koliko će koštati ovakav previd potrebe za vratima, ko će platiti rušenje i ponovno zidanje, kao i da li se planira naknadna ugradnja velikih vrata, još nema.

O rušenju zida je zato govorio na konferenciji pred novinarima svih redakcija, neskriveno kritikujući sve koji su pisali i izveštavali o ovoj temi. Međutim, to i nije bila tema konferencije, jer je u pozivu pisalo da će se govoriti o besplatnim pregledima za građane u Kliničkom centru Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    09:02 // 20. 11. 2017.

    Prošlo je vreme "Tigre" kad ste hapisli zbog uvrede lika i dela.Lik je umro.Vi i dalje radite po njegovom obrascu.

  • Pera

    00:05 // 19. 11. 2017.

    Da je ovaj otvor bio planiran, onda je iznad otvora morao da vec bude ugradjen celicni ili drveni nosac koji bi se naslanjao na celicne ili drvene grede oko otvora. Njih nema i jasno je svakom da je ovo otvoreno na divlje.

    Sad nosaci moraju da se postave unutar rupe da se sve ovo ne bi urusilo. Pocep koji ce postojati izmedju nosaca i zida ce uvek pucati.

  • Срба

    19:39 // 18. 11. 2017.

    Овај јадничко више нема никакве аргументе за гомилу глупости за које је одговоран и он и они који су га устоличили.... а, кад већ причамо о рушењу и рупи- и та новонастала рупа делује врло накриво. Ни једну најобичнију рупу не могу под либелу да избуше. Страшно.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: