Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:48, 29. 12. 2012.

| Društvo

Radovanović i formalno direktor Kliničkog centra

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Zoran-Radovanovic.jpg
Zoran Radovanović; foto: RTS

Vlada Srbije prihvatila je predlog Upravnog odbora Kliničkog centra Niš i za direktora postavila dr Zorana Radovanovića, saznaju Južne vesti.

Očekuje se da ovo rešenje bude objavljeno početkom naredne nedelje u Službenom glasniku, čime bi Radovanović i formalno preuzeo funkciju sa mandatom od 4 godine.

Ovim će biti okončana dvogodišnja saga o imenovanju direktora najveće zdravstvene ustanove na jugu Srbije.

Dr Zoran Radovanović, inače i narodni poslanik SPS u Skupštini Srbije, od 26. septembra je obavljao funkciju VD direktora ove zdravstvene ustanove.


 

Podsećanje...

Nakon isteka mandata dotadašnjeg direktora Kliničkog centra Niš dr Srbobrana Trenkića Upravni odbor je januara 2011. godine za njegovog naslednika predložio dr Zorana Radovanovića.

Ali, zbog sukoba između SPS, čiji je Radovanović član i partije G17/URS koja je predlagala dr Borisa Kamenova, taj predlog dosta dugo nije stavljen na dnevni red Vlade.

Po ovom pitanju tada je vođen i pravi medijski rat između pomenutih partija, a čitava stvar uzdrmala je čak i Vladu Srbije.

U međuvremenu Ministarstvo zdravlja, na čijem je čelu bio dr Zoran Stojković, kadar G17/URS, sredinom februara postavilo je dr Kamenova za VD direktora

Iako je imenovan na period od 6 meseci dr Kamenov je na čelu Kliničkog centra bio punih godinu i po dana.

Tek nakon promene vlasti na poslednjim izborima Vlada Srbije je septembra ove godine postavila dr Zorana Radovanovića, ali i njega u svojstvu vršioca dužnosti direktora.

13. decembra ove godine raspisan je konkurs za direktora Kliničkog centra, a pored Radovanovića jedini kandidat bila je dr Ivana Binić. Ipak, Upravni odbor je jednoglasno podržao aktuelnog VD direktora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miljana Petrovic

    21:34 // 23. 4. 2013.

    Postovani dr Radovanovicu,

    Molim Vas za informaciju o proceduri pisanja, tj. podnosenja zahteva za epidural (kad, gde, koliko ranije i kome se zahtev podnosi) i da li i koliko kosta intervencija?

    Verujem da bi svaka zena platila gore pomenutu uslugu, bez obzira na visinu iste, pogotovo ona koja je vec imala iskustvo bez anestezije. Licno znam nekoliko zena koje su odustale od druge trudnoce samo zbog bolova prilikom prvog porodjaja, sto je, slozicete se, velika tuga... A jos je tuznije sto tako veliki centar kao sto je KC Nis nema uslugu koja je standardna svuda u svetu, a da ne pricam o varosicama u Srbiji u kojima se vec godinama regularno primenjuje...

    Zaista bih Vam bila zahvalna na odgovoru s obzirom da mi predstoji porodjaj u niskom porodilistu.

  • Biljana trudnica

    21:51 // 24. 1. 2013.

    Postovani gospodine Radovanovic,
    Da li ima novina u vezi sa primenom epidurala? Vidim da ste 29.12.12. komentarisali ovu temu, pa Vas molim da nas informisete da li se krenulo sa primenom epidurala? Molim Vas...

    Hvala na odgovoru.
    Pozdrav od uplasene trudnice!

  • jelena krstic

    20:57 // 17. 1. 2013.

    Postovani Dr.Radovanovicu, ja sam po struci VMS-instrumentarka u KCS u na Prvoj hirurskoj, Klinici za Digestivnu hirurgiju u Beogradu. Imam 5 godina iskustva, rodom sam iz Leskovca. Zanima me da li ce ubrzo biti javni konkurs u KC Nis, i da li postoji sansa za zaposlenje? Unapred zahvalna Jelena Krstic.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: