Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 19. 5. 2018.

| Društvo

Radovanović: Liči na epruvetu, a možda je i olovka

Autor:S. M, B. J.Izvor:Južne vesti, Blic

Komentarišući snimak na kojem se vidi žena u belom mantilu kako se tetura po hodnicima Kliničkog centra Niš, dok joj usput ispadaju papiri i epruvete, direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović rekao je da se radi o higijeničarki sa zdravstvenim poteškoćama čija je plava uniforma na pranju i da joj je ispalo “nešto što liči na epruvetu, ali može biti i hemijska olovka”.

Zoran Radovanović Olovka ili epruveta; Foto: JVŽena u belom mantilu se zanosi dok luta po hodnicima Kliničkog centra, usput seje papire i epruvete, građani zabrinuti da je pijana, a Radovanović za sve to ima opravdanje.

Premda se na snimku koji su zabrinuti građani dostavili redakciji Južnih vesti jasno vidi da medicinska radnica nosi nekoliko epruveta, Radovanović je za Blic rekao da je to možda i olovka i da nijedan nalaz nije izgubljen, jer se, kaže, vidi da su se onaj koji snima i zaposlena zajedno sagli da podignu papire.

Na snimku se vidi da joj je ispao papir koji su se sagli zajedno da uzmu, dakle ništa nije izgubljeno. Vidi se da joj ispada iz ruku i nešto što liči na epruvetu, a može biti i hemijska olovka. Utvrđeno je da nikakva šteta nije načinjena i da nijedan nalaz nije izgubljen, niti je bilo koji pacijent bio ugožen - rekao je Radovanović za Blic.

Radovanović tvrdi da žena nije pijana, već bolesna i da se uopšte ne radi o medicinskoj sestri ili lekaru, već o higijeničarki. To što nosi beli, umesto plavog mantila, kakav nose higijeničari, direktor Kliničkog centra pravda za Blic time što je plavi na pranju. Iako nije video šta zaposlena u Kliničkom centru nosi u rukama, Radovanović je primetio da su oni koji snimaju istetovirani i u trenerkama, upozorivši ih da je snimanje u službenim prostorijama zabranjeno.

Nije lepo da mladići tetovirani u trenerkama koji prave selfije u KC izvrgavaju ruglu i tumače da je žena pijana, a žena ima problem koji je ne sprečava da obavlja svoj posao i pošteno zarađuje svoj dinar. Podsećam da je snimanje u službenim prostorijama zabranjeno - kaže Radovanović za Blic.

Epruveta krv hidrofor Dan nakon nastanka snimka, Srđan Nonić pronašao je epruvetu ostavljenu na hidroforu; Foto: S. N. Podsetimo, na snimku kjoji je redakciji Južnih vesti dostavio zabrinuti građanin, vidi se žena u beloj uniformi koja pacijenta, sudeći po onome šta govori, pokušava da odvede do laboratorije novog Kliničkog centra, ali se u tome ne snalazi. Tetura se, govori usporeno i nerazumljivo, ispadaju joj papiri i epruvete, a osoba koja je poslala snimak tvrdi i da se osećala na alkohol.

Osoba koja je dostavila snimak novinarima kazala je da je on nastao u ponedeljak 14. maja uveče, dok je odbornik niške Skupštine Srđan Nonić samo dan kasnije, oko podneva uočio epruvetu s krvlju na hodniku Kliničkog centra. Kaže da je pronašao u prizemlju u blizini Radiologije, kako stoji na hidroforu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krazimir Milojo

    13:11 // 21. 5. 2018.

    Nisam se odavno ovako slatko nasmejao ... daj tigre jos neku posalicu, daj ... a da odrzis konfeneniju za novinare sa higijenicarkom i sve nas uveris u istinitost price za malu decu?

  • Срба

    02:49 // 21. 5. 2018.

    Ма, можда је и краставац... или папричица.... кренула жена на паузу да вечера, па гу испало паприче из џепче.

  • Pitanje

    21:00 // 20. 5. 2018.

    Zasto je ona trebala da odvede nekoga do labaratorije? Ako je neko pokretan i pritom snima telefonom? Neko pokusa da ti pomogne a ti ga ismevas?!

    • Razmisli malo

      20:55 // 21. 5. 2018.

      Razmisli koliko ce ti POMOCI ako si dosao po dijagnozu a ona ti izgubi epruvetu sa krvlju?
      Nego, moze li neko da objasni sa kog odeljenja su epruvete poslate i kog datuma, da pacijenti PONOVE vadjenje krvi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: