Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 28. 12. 2012.

| Društvo

Radovanović ostaje direktor Kliničkog centra

Autor:M.S. i P.B.Izvor:Južne vesti
dr-Zoran-Radovanovic.jpg

Upravni odbor Kliničkog centra Niš jednoglasno je predložio Vladi Srbije da za direktora ove zdravstvene ustanove bude postavljen aktuelni v.d. direktora, dr Zoran Radovanović.

Članovi Upravnog odbora, na čijem čelu se i dalje nalazi demokrata Boško Ristić, ocenili su da dr Radovanović, inače i narodni poslanik SPS, ima dobvoljno menadžerske i uskostručne sposobnosti da obavlja ovaj posao.

Konkurs za direktora Kliničkog centra raspisan je 13. decembra ove godine gde se pored radovanovića javila i dr Ivana Binić.

Da bi direktor bio izabran potrebno je da se o predlogu Upravnog odbora izjasni i Vlada Srbije.


Podsetimo, saga oko izbora direktora Kliničkog centra traje već skoro 2 godine.

Nakon isteka mandata dotadašnjeg čelnika dr Srbobrana Trenkića Upravni odbor je januara 2011. godine za njegovog naslednika predložio dr Zorana Radovanovića.

Ali, zbog sukoba između SPS, čiji je Radovanović član i partije G17/URS koja je predlagala dr Borisa Kamenova, taj predlog dosta dugo nije stavljen na dnevni red Vlade. Po ovom pitanju tada je vođen i pravi medijski rat između pomenutih partija, a čitava stvar uzdrmala je čak i Vladu Srbije.

U međuvremenu Ministarstvo zdravlja, na čijem je čelu bio dr Zoran Stojković, kadar G17/URS, sredinom februara postavilo je dr Kamenova za VD direktora

Iako je imenovan na period od 6 meseci dr Kamenov je na čelu Kliničkog centra bio punih godinu i po dana.

Tek nakon promene vlasti na poslednjim izborima Vlada Srbije je septembra ove godine postavila dr Zorana Radovanovića, ali i njega u svojstvu vršioca dužnosti direktora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mirjana veljic

    20:40 // 4. 1. 2013.

    drRadovanovicu sve cestitke i puno uspeha u radu zeli radnica veseraja.

  • Dr

    10:07 // 31. 12. 2012.

    Slazem se da treba javno pohvaliti pocetni trud Zorana Radovanovica da nesto promeni, a to mogu proceniti samo sa aspekta statusa nezaposljenog lica. Veliki je napredak sto uopste mozemo ostvariti kontakt sa Direktorom. Zoran shvata nas skepticizam, jer smo mi svi godinama prezivljavali Trenkica, a svi znaju kako je on zaposljavao. Zorane, treba Vam dati sansu, ali samo stvano je smesan predlog testa iz engleskog. Moja topla preporuka: samo napravite jednostavan sistem bodovanja - najvise bodovati cekanje i prosek, test znanja iz oblasti gde objavljujete konkurs koji treba da se bazira na prakticnim, klinickim pitanjima i necete pogresiti. Pozdrav

  • VladoS

    09:11 // 31. 12. 2012.

    Treba dati dr Radovanovicu da pokaze sposobnosti i sansu da ispuni obecanja, a jedini on je i davao konkretna obecanja i zalze se za transparentnost u radu. No ovi koji sada svemu zakeraju su u sluzbi zutog rezima, jer onda ispada niko ne valja svi su isti pa eto nek vlada DS vecno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: