Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 2. 10. 2012.

| Društvo

Radovanović: veća briga o pacijentma

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
Zoran-Radovanovic-KLINICKI-CENTAR.jpg

Docent dr Zoran Radovanović održao je svoju prvu konferenciju od kada ga je Vlada Srbije postavila za prvog čoveka Kliničkog centra Niš na kojoj je saopštio da će uvesti novine koje bi trebale da poboljšaju položaj pacijenata.

On je najavio da će uskoro dogovoriti s "Telekomom Srbije" telefonske linije koje će isključivo služiti pacijentima da bi preko njih ukazali na propuste, ali i pohvale zaposlenih u KC Niš. Jedna od novina je podizanje nivoa higijene na svim klinikama, kao i obnova aparata.

Radovanović je novinarima odgovorio da je Agenciji za borbu protiv korupcije poslao dopis u kome traži razjašnjenje da li je u sukobu interesa, ukoliko u isto vreme obavlja funkciju narodnog poslanika i direktora Kliničkog centra.

- Obratio sam se Agenciji za borbu protiv korupcije sa zahtevom da daju svoje mišljenje po tom pitanju. Ukoliko zauzmu stav da sam u sukobu interesa, povući ću se sa mesta narodnog poslanika - odgovorio je Radovanović.

On još nije predstavio svoj tim, a jedino je za sada poznato da je imenovao dosadašnjeg v.d. direktora prof. dr Borislava Kamenova za pomoćnika, koji će mu verovatno postati i zamenik. Radovanović je rekao da očekuje od svog budućeg tima maksimalno angažovanje.

Od svih zaposlenih, bez obzira na pozicije na kojima se nalaze, očekuje da se podsete Hipokratove zakletve i u prvi plan stave pacijenta.

- To se posebno odnosi na veću brigu o pacijentima posle obavljenih intervecnija, jer je u prethodnom periodu najviše primedbi bilo upravo na to da su nakon pregleda obavljene intervencije pacijenti prepušteni dobroj volji lekara i sestara. Briga o pacijentu više ne sme biti pitanje dobre volje, već je to obavezan deo posla. Upravo zbog toga ovih dana obaviću razgovore sa teleoperaterima koji bi mogli u kratkom roku da Kliničkom centru, pa i svakoj klinici, obezbede dodatne telefonske linije koje će biti dostupne 24h dnevno i gde će pacijenti ili članovi njihovih porodica moći da prijave sve ono čime su nezadovoljni, ali i eventualne slučajeve korupcije i namernog upućivanja u privatne ordinacije. Dosta je bilo skrivanja, otvoreno kažem svima da će morati da se odluče - žele li da rade u Kliničkom centru ili im je draža privatna praksa. Nedopustivo je da zbog namerno izazvanog kvara aparata pojedini lekari i sestre sugerišu, pa i upućuju pacijente na usluge u privatnoj praksi - kaže Radovanović.

On je najavio da će uskoro krenuti sa radom nova zgrada Kardiohirurgije, ali i radovi na izgradnji novog Kliničkog centra. Prema njegovim rečima, do kraja ove nedelje održaće i sastanak sa predstavnicima svih sindikata koji postoje u Kliničkom centru sa ciljem da se reši problem zaposlenih sa najnižim zaradama koje u ovom trenutku ne prelaze 17.000 dinara.
 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • VR

    17:06 // 2. 10. 2012.

    Jedno po jedno. Bitno je da su se stvari konačno pokrenule. Bravo!

  • marija velojic

    16:13 // 2. 10. 2012.

    a da li sad bitui javnih konkursa za zaposljavanje u klinickom centru ili ce biti stranackog zaposljavanja kao i do sad

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: