Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 10. 4. 2024.

| Društvo

Radovi na Gradskoj kući u Nišu kasne - ko je u problemu, a ko trpi majstore

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
gradska kuca, nis, foto ljubica jocic 1
Gradska kuća čeka krov; foto: Ljubica Jocić

Firma Gro statik iz Veternika, koja je trebalo da završi radove na sanaciji krova na Gradskoj kući u Nišu, nije ispoštovala rokove i sada je u problemu, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski. Radovi kasne, a zaposleni u Gradskoj kući, koja je spomenik kulture, nadaju se da će se uskoro završiti jer "trpe majstore koji rade i posle roka", kako kaže gradonačelnica.

dragana sotirovski, gradska kuca, nis, foto ljubica jocic Dragana Sotirovski: Jedino što mi trpimo majstore koji izvode radove i posle roka; foto: Ljubica Jocić Najavljeno lepo vreme u Nišu je dobra vest i za zaposlene i posetioce u Gardskoj kući jer neće morati "da otvaraju kišobrane kada pada kiša", kako je ranije rekla Sotirovski. Radovi su počeli leta prošle godine, rokovi su probijeni, a na krovu i dalje radovi.

Nadam se da će uskoro biti završeno jer smo izvođaču radova, zbog nepoštovanja rokova, pustili sve garancije. On je nastavio sa radovima. Morao je da plati sve što je garancija podrazumevala. Nadam se da će u najskorije vreme vrlo komplikovan krov, koji je kao i zgrada pod zaštitom, uskoro biti završen. Nama je prioritet da se radovi što pre završe jer zaista dosta dugo traju. Ispoštovali smo zakon, sve smo uradili u skladu sa zakonom. Trenutno je izvođač u problemu, a ne Grad. Jedino što mi trpimo majstore koji izvode radove i posle roka - rekla je Sotirovski.

IMG-9c8e2d73b9ae27cc2a7fc958a4ffb381-V foto: Sonja Vidojković Zašto se kasni i kada se očekuje kraj radova su pitanja koja su poslata firmi iz Veternika, a odgovori i pojašnjenje se očekuju.

Podsetimo, procenjena vrednost nabavke bez PDV-a bila je 8.416.666 dinara, odnosno oko 71.000 evra. Predviđeni su različiti radovi na staklenom krovu nekadašnje Narodne banke.

Sotirovski je pre prošle godine rekla da će, ako se ne požuri, zaposleni morati da otvaraju kišobrane unutar Gradske kuće svaki put kada bude padala kiša, kao i da se zgrada ne nadograđuje, već da se samo menja krov i da treba da se reši problem sa golubovima koji prave štetu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kiza

    21:38 // 10. 4. 2024.

    a akva park?? n. banja nigde žive duše - gotovo !!!!

  • Torpedo

    18:41 // 10. 4. 2024.

    Majstorice, trpe te u Nisu, mnogo, mnogo duze od ovih majstora, sto im je gazda iz sns, pa dobio posao i ne zuri! Sta si ti sve obecala i - nikom nista! Kad vas smaknu s vlasti, Vladika da dodje da okadi zgradu!

  • Nišlija

    16:04 // 10. 4. 2024.

    Ma videli ljudi da i i trpimo tebe i tvoju bulumentu, pa ko vele, Nišlije su trpeljive... Ali uskoro će videti kako ćeš ti da prođeš pa će pobeći brže bolje, neće ni pare da traže...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: