Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 15. 3. 2022.

| Društvo

Radovi na izgradnji parka kod "Delte" u toku, i dalje nepoznat rok završetka

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
park kod Delte
Obeležene staze; foto: Lj. J.

Pola godine je prošlo od početka izgradnje parka pored tržnog centra “Delta planet” u Nišu, a radovi su ovih dana intenzivirani i obeležene su staze. Kako su nadležni ranije najavili, park bi trebalo da bude gotov na proleće ove godine, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da će to biti oaza zelenila.

Čitaoci javljaju da se pojaćano radi tek od petka i da način na koji su iscrtane staze i ne podseća na projektovani izgled parka. Zelenila u budućem parku nema jer su topole i lipe posečene prilikom pripremanja prostora pre nešto manje od godinu dana, a još se čeka da bude posađeno novo drveće.

Sotirovski je pre nekoliko dana ponovo najavila i da će u parku biti raznih sadržaja i istakla da će on biti lep i moderan, kao i da će biti oaza zelenila.

Imala sam prilike da vidim kako izgleda projekat i mislim da će to biti jedna lepa oaza za sve ljude koji koriste šoping centar, koji žive u blizini tim pre što ima dosta zelenih površina, ima dosta lepih tih nekih novih sadržaja na otvorenom i mislim da će naši sugrađani biti zadovoljni - kaže gradonačelnica.

Podsetimo, priprema terena za izgradnju parka počela je aprila prošle godine, rušenjem objekata bez građevinske dozvole, sečom drveća i raščišćavanjem divlje deponije.

Sama izgradnja počela je 4. avgusta, a nadležni tada nisu precizirali kada će biti gotova, ali su rekli da će to biti na proleće 2022 i da građane neće koštati ni dinar. Ipak, za nove sadnice, materijal i zalivni sistem iz gradske kase će biti izdvojeno oko 6,8 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Glavaš

    02:01 // 17. 3. 2022.

    Samo narodno hapšenje...ali to je nemoguće jer većinu čini 70iQ

  • Дракче Тормак

    10:51 // 16. 3. 2022.

    Зашто само београђани непосредно бирају градоначелника, а осталим градовима намеће полтроне , послушнике, неспособне, са фалш дипломама,... Хоћемо и ми да одлучујемо и бирамо свог градоначелника, председника општине, месне заједнице,...

  • Дракче Тормак

    10:45 // 16. 3. 2022.

    Видите да отаљавају земљане радовем до избора, а онда ће ту можда део парка да буде, али почетак ул.Б.Паровића две куће у нивоу. ,,ЛИДЛ" има кућни рој 1Б, значи испред ће бити 1А и 1. Парку се не додељују кућни бројеви, понајмање 2 броја, а и логично да се води под улицом Буле. Немањића.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: