Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 6. 8. 2020.

| Društvo

Radovi na krovu zgrade u Nišu nastavljeni, stanari ispod poplavljeni, a upravnica kaže da i dalje niko ne reaguje

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Nastavljeni radovi na krovu u Dragise Cvetkovica 2; foto: V. Đ
Samo privremeno uspela da spreči radove; foto: V. Đ.

Radovi na krovu zgrade u ulici Dragiše Cvetkovića u Nišu, koje je nedavno privremeno uspela da spreči upravnica Violeta Đorić, ubrzo su nastavljeni, a sada su poplavljena tri stana na spratu ispod. Kaže da ni građevinski inspektor koji je bio sa njom juče na terenu nije uspeo da spreči izgradnju i da i dalje niko od nadležnih ne reaguje na molbe.

Poplavljen plafon; foto: V. Dj Tri stana poplavljena; foto: V. Đ. Da se pod izgovorom adaptacije krova zapravo vrh zgrade pripaja susednom stanu, bez dozvole stanara, ali i nadležnih, tvrde stanari i upravnica. Više puta je sama pokušavala da spreči radove, jer nadležni na dopise ne reaguju.

U tome ne uspeva, pa su radnici i juče po kiši nastavili izgradnju, a kako svedoči upravnica danas su tri stana poplavljena.

Ovo se stavlja pod krov sve, proširenje je urađeno, nije urađena zaštita i dole su tri stana poplavljena. Oni sada tvrde da su nastavili radove da bi zaštitili stanove ispod, međutim ovo nije privremena zaštita nego trajno postavljanje krova. Strašno je kod ovih ljudi, a ja više nemam načina da to zaustavim. Ja sam obavestila sve nadležne, građevinski inspektor je juče bio sa mnom ovde i samo je rekao zaustavite radove, sad sam ga zvala kaže da je sam i da ne može da dođe - priča upravnica.

Otpada plafon; foto: V. Dj Otpada deo plafona u stanovima; foto: V. Đ. Sa stanarima je na terenu, pokušavaju sami da reše problem, jer je u nekim stanovima pada i malter sa plafona, ali napominje da bez pomoći nadležnih neće uspeti i da više nije bezbedno da se radovi nastave.

Da ne postoji u ovom gradu niko ko će doći na lice mesta i zaustaviti ovo ja to ne mogu da razumem - napominje.

Novinari nisu uspeli da stupe u kontakt sa Marinom Živulović iz Građevinske inspekcije, koja je ranije rekla da nema ovlašćenja da daje izjave medijima, a na poziv nije odgovorio ni načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić na koga je upućivala i poslao je SMS da je na godišnjem odmoru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nisam strucnjak ali mogu da pogledam

    21:47 // 6. 8. 2020.

    ako se zatekne neko da radi radove bez dozvole, valjda se onda stavi ona traka i pecat i resenje o zabrani radova. ako se traka i pecat pokidaju to je krivicno delo. mozda i nisam u pravu ...

    • Limunko

      15:56 // 8. 8. 2020.

      Jeste u državi koje ima, ali u Srbiji, hvalospevnoj tv državi iz SNS rijalitija... NIJE.

  • Mara

    21:08 // 6. 8. 2020.

    Sve sami divljaci. MORA SE NAČIN RESENJE.I za to neko mora da odgovara

  • Sima

    20:28 // 6. 8. 2020.

    Jos ja budala razmisljam da li mi treba neka dozvola da ugradim klimu ej... Ovi dizu ceo sprat niko ih ne dira.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: