Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 20. 11. 2012.

| Društvo

Radovi na prokupačkom Domu kulture

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
dom-kulture-prokuplje2.jpg
Radovi krenuli

Predstavnici prokupačke opštine na čelu sa predsednikom Prokuplja Ljubišom Đurkovićem, najavili su završetak radova na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Doma kulture u kojem je smeštena jedina pozorišna bina u Prokuplju.

Prema najavi ovi radovi koji podazumevaju potpunu rekonstrukciju 2.000 kvadrata trebalo bi da se završe za pet meseci.

- Iz lokalnog budžeta za ovu namenu izdvojeno je 13,6 miliona, a rebalansom budžeta obezbeđeno je 4,9 miliona dinara. Zahvaljujući Ministarstvu za regionalni razvoj i prostorno planiranje koje je izdvojilo 30 miliona dinara, očekujemo da konačno ponovo obnovimo ovu zgradu i stavimo je u funkciju - kazao je predsednik Prokuplja Ljubiša Đurković, napominjući da će se sve kulturne manifestacije ubuduće obavljati u Domu kulture, kako je i ranije bilo.

Trenutno su radovi na samom početku, ali izvođač niško preduzeće „Neimar projekt“ čvrsto veruje da se rok neće probiti.

– Nama je sada važno da pokrijemo zgradu, jer dolazi zima. Ipak sve što možemo radićemo i tokom zime - napomenuo je Miroslav Kostić iz „Neimar projekta“.

dom kulture Unutrašnjost Doma kulture

On dodaje da je ovo preduzeće već ranije angažovano da uradi rekonstrukciju zgrade, ali da su se pojavili tehnički problemi i nesuglasice oko projektne dokumentacije, pa su radovi obustavljeni.

- Sada zahvaljujući pre svega angažovanju Slaviše Lepojevića iz prokupačkog Opštinskog veća uspeli smo da konačno faktički krenemo od nule. Ipak, ovoga puta mislim da ćemo završiti posao - dodao je Kostić.

Prokupački Dom kulture u kojem je jedina pozorišna sala godinama unazad nije u funkciji. Biserka Milosavljević, koja je na mesto direktora ove institucije bila do pre dve godine prva je pokrenula proces rekonstrukcije i obezbedila 30 miliona dinara. Nažalost, kako kaže, nakon smene vlasti stalo se sa tim.

– Sada konačno opet možemo ozbiljno da govorimo o rekonstrukciji i mislim da nam sada nema nazad. Za pet meseci imaćemo novu zgradu- naglasila je ona.

O radovima koji su započeli, pa obustavljeni Južne vesti su već ranije pisale.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • maja75

    11:37 // 24. 11. 2012.

    alo bre ljudi sta ste napali ovog coveka? ocigledno je da je u Srbiji uvek ista stvar,ko uspe o njemu najgore.

  • Mile LAjpur

    16:46 // 22. 11. 2012.

    E crno Prokuplje i Prokupcani kada je doslo vreme da se o Slavisi Lepojevicu neskolovanom pekaru i svemu ostalom dize cena na ovaj nacin.Onda stvarno Prokuplje treba da nestane sa lica zemlje,blesavi narode dok ih vi glasate oni sebi obezbedjuju parice i nekretnine po prestonici,i kada jednog dana rese da idu ima ce gde i da odu a vi boranijo imacete rezervisano mesto ispod nekog mosta i idalje cete biti u blatu i go... do guse!

  • srdjan

    19:23 // 21. 11. 2012.

    G.Kosticu,da pocinjete od nule vi bi za ove pare koje obezbedjuju pre svega gradjani Srbije vi bi napravili nov dom kulture,a ovo sto krpite je bacanje para,s namaerom da se ogradite svi,jer nenormalno je da toliko para treba da se zavrsi dom kulture,s toga apelujem na nadlezne organe da istraze ovaj slucaj,a posebno Slavisu Llepojevica jer je na losem glasu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: