Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 16. 6. 2011.

| Društvo

"Radovi na vodovodu nisu još počeli"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
cesma
ilustracija; foto: rtv.rs

NIŠ - Predsednica gradske Opštine Crveni Krst Lelica Kostić odbacila je navode gradskog odbornika G17 i izvršnog direktora Direkcije za izgradnju Niša Branislava Jovanovića, da su radovi na sanaciji vodovoda u četiri sela ove opštine već počeli.

- Jovanović je za skupštinskom govornicom izjavio da su "mašine na terenu" i da su u toku radovi za saniranje sistema za vodosnabdevanje u selu Vrelo. Nikakvih mašina nema ni u jednom od četiri sela, ni u Vrelu, ni u Gornjoj Toponici, ni u Paligracu, ni u Velepolju - kaže Kostić.

U toku dana Južnim vestima javio se i predsednik Saveta građana Paligraca, Vukosav Đurđanović, koji je takođe tvrdio da mašine niko od meštana nije video.

- Mi vodu za piće nemamo više od 5 godina. Do pre dva meseca imali smo makar tehničku vodu a sada ni to. Imali smo razgovor sa gradonačelnikom Simonovićem pre dva dana. Poslao nam je cisterne sa vodom, ali danas čujemo da je Branislav Jovanović rekao da su mašine na terenu. Mi to nismo videli i, evo, dođite i vi da vidite da li ih ima, ili bar da nađemo tragove da su bili. Nema ništa - kaže Đurđanović.

Branislav Jovanović nije odgovarao na telefonske pozive, a u Direkciji za izgradnju grada tvrde da radovi jesu počeli, ali da mašina nema jer nema ni potrebe za tim.

- Radovi su počeli. Izabran je izvođač, potpisan ugovor i sve ide po planu. Preduzeće Hidro-kontrol, koje izvodi radove, već je skinulo pumpe i poslalo ih na reparaciju. Tamo nema potrebe za raskopavanjem, već samo nekih malih radova na mreži a sve ostalo je uređenje pumpnih stanica. Ugovorom je predviđeno da radovi budu završeni u roku od 45 dana i mi ne očekujemo kašnjenje - kaže Dragan Videnović, portparol Direkcije.

Vidanović tvrdi da je vodovodni sistem funkcionisao, ali da je nestručnim rukovanjem doveden "u trenutno stanje".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenkovic

    20:38 // 17. 6. 2011.

    Gospodja Lelica se bori ali sa mangupima iz Direkcije tesko ide. Mozda je potrebno da organizuje gradjane i dovede ih pred Direkciju. Mozda je to jedino pravo resenje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: