Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 9. 8. 2021.

| Društvo

Radovi u Čarnojevićevoj "probudili" probleme sa vodom, "Naissus" podneo zahtev za rekonstrukciju

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
ulica
Počela rekonstrukcija ulice, pa izbila voda; foto: M. T.

Rekonstrukcija Čarnojevićeve ulice u Nišu uveliko je u toku i već je trebalo da se asfaltira, ali završetak odlaže voda koja je već nedelju dana na površini i kvar na mreži koji još čeka popravku. Iz JKP Naissus navode da je reč o veoma staroj vodovodnoj mreži, pa da zato dolazi do čestih pucanja cevi, kao i da su podneli zahtev KLER-u za potpunu rekonstrukciju mreže. Nadaju se da će dobiti uskoro pozitivan odgovor, te da će tek nakon njihove intervencije biti postavljen asfalt na ulici.

Radovi u Čarnojevićevoj ulici počeli su nedavno, a prošlog ponedeljka je došlo do kvara na vodovodnoj mreži kod ulaza u Staro groblje. Međutim, stanari navode da je odmah nakon intervencije Vodovoda voda procurila na površini. Takva situacija je, kažu, već nedelju dana. voda Stanari zabrinuti jer je već nedelju dana voda na ulici; foto: M. T.

Nedelju dana voda curi i sad ima vode. Tu je pukla cev dok su oni kopali ulicu, od petka do ponedeljka zgrada ispod nas nije imala vode. Iz Vodovoda su popravili kvar, onda je gradonačelnica šetala ulicom, a naredni dan smo mi već videli vodu - navodi jedna stanarka.

Brine ih to što sutra ulica treba da dobije novi asfalt, a da problem sa vodom ostane nerešen. Zvali su Vodovod više puta, ali kažu bezuspešno.

Iz Naissus-a potvrđuju da je prethodni kvar rešen, ali i da se radi o veoma staroj vodovodnoj mreži na kojoj su česti kvarovi.

Mi smo iz tog razloga podneli zahtev za rekonstrukciju te vodovodne mreže KLER-u, očekujemo da ovih dana i dobijemo odgovor i prihvatanje da uđemo u rekonstrukciju vodovodne mreže u toj ulici, da bi se nakon toga pristupilo asfaltiranju - kažu u nadležnom preduzeću.

ulica Gradonačelnica prošle nedelje obišla radove; foto: M. Đ. Dodaju da su svi oni koji su zaduženi za asfaltiranje ulice upućeni u problem sa vodom, pa se nada da će što pre dobiti potvrdan odgovor iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Inače, krajem jula su Čarnojevićeva ulica i još nekoliko kod Starog groblja ostale bez vode zbog obimnog oštećenja na mreži.


Već mesec dana voda i na ulici u Gornjem Međurovu

Meštani Ulice Vladimira Vukadinovića u Gornjem Međurovi se sa vodom na ulici suočavaju već mesec dana.

Na 40 stepeni vrućine da neko gazi u vodu i blato - komentariše meštanka.

Dodaje da su iz nadležnog preduzeća dolazilli prošle nedelje, ali da problem nije i dalje rešen.

Rešenje problema je objašnjavaju iz Vodovoda na čekanju, jer se radi po prioritetima. Očekuju da u narednih nekoliko dana saniraju kvar koji ne remeti vodosnabdevanje u domaćinstvima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Obraz

    09:28 // 10. 8. 2021.

    Gradske vlasti pored zamene dotrajale vodovodne mreže pozivamo da se pozabave nabavkom besplatnih udžbenika i tablet računara za školsku decu . po ugledu na prestonicu jer naša deca i njihovo obrazovanje imaju istu ulogu i važnost u društvu

  • Boris

    01:32 // 10. 8. 2021.

    Zna se kako ide kod nas. Prvo se asfaltira a onda je menjaju vodovodne cevi.

  • krajski

    21:44 // 9. 8. 2021.

    Tako je kad se nista zivo ne radi planski...
    Pre rekonstrukcije neke ulice prvo treba da se pregleda kada je radjena vodovodna mreza,kada kanalizaciona,pa tek onda da li ce da se radi kompletna rekonstrukcija ili samo zadnji sloj asfalta ako je sve ovo prethodno u ok stanju.
    Smejurija od grada.

    • Linijski

      06:30 // 10. 8. 2021.

      @krajski - kad bi oni znali dal je rađeno, šta je rađeno, kad je rađeno, s koji materijal je rađeno? lakše je " lezi lebe da te jedem". Vodovod i kanalizacija, smejurija od firme.Samo kad vidite ko je direktor i ko je bio zadnjih 10 godina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: