Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 3. 7. 2018.

| Društvo

Radovi u Medvedevoj ulici stoje, ne zna se datum završetka rekonstrukcije

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
aleksandra medvedeva
Jedna od prometnijih niških ulica zatvorena, a radnika nema; foto: A. S.

Premda bi, prema ranijim planovima Direkcije za izgradnju, rekonstrukcija Ulice Aleksandra Medvedeva kod niških tehničkih fakulteta u ovom periodu trebalo da se privodi kraju, već desetak dana na “izrovanoj” ulici nema ni mašina, ni radnika. U Direkciji kažu da su zastali sa radovima, jer ekipe Naissusa treba da zamene vodovodnu mrežu, a u ovom javnom preduzeću pak obećavaju da će njihov deo posla biti gotovo do kraja naredne nedelje.

aleksandra medvedeva Lović kaže da što se tiče ovih radova tu "nema roka"; foto: A. S.Potpuna rekonstrukcija ulice od raskrnice sa Bulevarom 12. februar, do tehničkih fakulteta, koja je uslovila i izmenu trasa pojedinih autobuskih linija, nakon samo nekoliko dana je potpuno stala. Radnici AMB Putogradnje iz Mramora, ubrzo nakon skidanja asfalta, zajedno sa mehanizacijom iščezli su iz ove prometne ulice ostavljajući prašnjave kratere.

Direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović objašnjava da su radovi zastali, jer je Vodovod čekao građevinske dozvole. Ipak, kada će radovi biti završeni, Lović kaže da ne zna, jer "tu nema rokova".

Vodovod je čekao prijem gradilišta, kreću od sutra-prekosutra da rade tu zamenu mreže i to je to. Na njih čekamo da završe mrežu i završavamo. Inače, ne znam koliko će njihovi radovi da traju, ali to je iz periodičnog održavanja, tu nema rokova. Tu se radi iz ugovora dvogodišnjeg - rekao je Lović.

U Javnom komunalnom preduzeću Naissus kažu da radnici danas rade na zavarivanju cevi i da će njihovi radovi na obnovi vodovodne mreže biti gotovi do 13. jula. To što nema radnika na vidiku, u Vodovodu "pravdaju" time što su trenutno tamo dva radnika, koja nisu "mnogo uočljiva".

Radimo na zavarivanju tih cevi. Pripremamo ih za postavljanje. Krajem sledeće nedelje završavamo sa stavljanjem cevi i praktično od kraja sledeće nedelje kada mi završimo sve, biće spremno za nastavak radova na asfaltiranju. E, sada, što se tiče, radnika, gde su, šta su, oni rade na varenju tih cevi. Iskopi će krenuti sutra ili prekosutra. Tamo rade 2 radnika, tako da oni i nisu mnogo uočljivi - navode u Vodovodu.

Podsetimo, zbog rekonstrukcije kolovoza u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu, autobusi na gradskim linijama 12 Donji Komren - Njegoševa, kružnoj liniji 34, kao i oni koji idu do Cerja, Knez Sela, Vrela, Oreovca i Gornje Vrežine, ne prolaze pored tehničkih fakulteta, već od 7. juna saobraćaju izmenjenim trasama. Takve maršrute su bile planirane do 10. jula, međutim, zbog produžetka radova i autobusi neće prolaziti Medvedevom, bar još neko vreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lekar

    16:20 // 4. 7. 2018.

    Valjda Medvedevljeva ulica...

  • to je to

    07:00 // 4. 7. 2018.

    DANIČIĆEVA

  • Hak Fin

    22:08 // 3. 7. 2018.

    Pa valjda je trebala Direkcija da uskladi radove između niskogradnje i vodovoda,ili ko već.Organizacija i posle svega nula.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: