Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 15. 8. 2019.

| Društvo

Radovi u niškom parku uz produžni kabl i struju iz javnog preduzeća

Autor:M. Z, J. A.Izvor:Južne vesti
struja Direkcija
Pozajmljuju struju od Direkcije za izgradnju; foto: JV/M. Z.

Za započetu rekonstrukciju u parku kod Gradske kuće u Nišu izvođač produžnim kablom struju uzima iz Direkcije za izgradnju grada u Ulici 7. juli. Odbornik Branislav Jovanović kaže da to pokazuje kakav je to investitor kad nema ni jedan jedini agregat, a direktor Direkcije Nebojša Lović navodi da će izvođač platiti ceo mesečni račun ovog gradskog preduzeća.

Mešalica radi, radnici lopataju, a kablovi razapeti preko ulice. Crni prevezan oko saobraćajnog znaka, a beli ide direktno kroz vrata Direkcije za izgradnju grada. struja Direkcija Gradnja na produžni kabl; foto: JV/M. Z.

Nekada direktor, a sada zaposleni u ovom preduzeću i odbornik Branislav Jovanović ocenjuje da je firma koja rekonstruiše centralni niški park veliki građevinski magnat - koji nema ni agregat.

Veliki građevinski magnat koji je dobio da radi park i Trg i koji je prema mojim saznanjima dobio da radi i Studentski dom u Nišu, nema ni agregat, već evo drugi dan se priključio na struju Direkcije za izgradnju grada. To su građevinski magnati, to je građevinsko čudo koje će izvesti Niš i to je investicija broj 1 - kaže Jovanović.

Da će ovo "pozajmljivanje struje" od gradskog preduzeća platiti firma koja radi u parku - tvrdi direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović. struja Direkcija Produžni kabl do parka pa na mešalicu; foto: JV/M. Z.

Prefakturisaće im se račun jednomesečni za struju. Inače korise oko 5 kW dnevno za jednu građevinsku mešalicu, a platiće ceo račun - odgovara Lović.

Podsetimo, rekonstrukcija niškog parka prethodi kompletnom uređenju Trga kralja Milana, a uređenje je počelo krajem juna. Radove izvodi lazarevačka firma Bauvazen - a ista rekonstruiše i Studentski dom kod Elektronskog fakulteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Venda

    17:14 // 17. 8. 2019.

    Po kom osnovu direkcija daje struju nekom trećem licu??? Jel to direkcija postala novi distributer? A po kom osnovu će izvodjač da plati i struju koju je utrošila direkcija??? Jel ovde svi ludi. Sta kazu u EPS-u. Znači ja sad mogu komšiji da dam struju i on ne mora da traži priključak. :)

  • Banana

    22:31 // 16. 8. 2019.

    Hahaha, zaposleni u direkciji prica jedno a direktor direkcije drugo... Ovaj mu daje platu a ovaj mu je opozicija.

    • Dr. Vlada

      17:08 // 20. 8. 2019.

      To je demokratija

  • Ouzo

    20:43 // 16. 8. 2019.

    Lovicu,nece oni platiti ni dinara,dobices naredjenje "odozgo" !
    I,nije to tema,vec sto firma,"tasna-masna",nema agregat,pa su te naterali da im das struju!Sto je opasno,nije vazno,vazno je da si ti poslusao partijsku direktivu ...u suprotnom,litnuse ti kraci !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: