Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 10. 7. 2017.

| Društvo

Raduloviću odbijen zahtev za obavljanje 2 funkcije

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Uroš Radulović
Još traje rok za ulaganje žalbe na rešenje Agencije; Foto: GO Medijana

Odborniku SNS u niškoj Skupštini Urošu Raduloviću iz Agencije za borbu protiv korupcije odbili su zahtev da preuzme i funkciju sekretara Skupštine Gradske opštine Medijana. Radulović nije želeo da odgovara na novinarska pitanja, pa je nepoznato hoće li se žaliti na ovakvo rešenje, za šta još ima vremena.

Njemu je Odbor za imenovanja pri niškom parlamentu 5. juna dao zeleno svetlo za obavljanje nove funkcije na koju ga je imanovala Skupština Medijane. Ovakvu odluku doneli su uprkos tome što je negativno rešenje iz Agencije usvojeno 2 dana ranije.

Uroš Radulović je Agenciji za borbu protiv korupcije podneo zahtev za istovremeno vršenje javnih funkcija odbornika Skupštine grada Niša i sekretara SO Gradske opštine Medijana grada Niša, i isti je rešenjem v.d. direktora Agencije od 03.07.2017. godine odbijen - navode iz Agencije.

Međutim, dodaju da postupak još nije završen, jer niški funkcioner i dalje ima vremena da se žali na ovakvo rešenje.

Postupak po zahtevu imenovanog je i dalje u toku, s obzirom na to da isti ima pravo da protiv navedenog rešenja izjavi žalbu Odboru Agencije - dodaju.

Radulović nije želeo da komentariše niti postavljanje na novu funkciju, niti rešenje Agencije za borbu protiv korupcije, rekavši samo da je postupak još u toku.

Još uvek taj postupak nije okončan tako da nemam još nikakav komentar - odrgovorio je kratko Radulović.

Inače, njega je prošle godine Slobodan Maksimović, tadašnji direktor niške Toplane protiv koga je podneta krivična prijava, angažovao u ovom preduzeću pred samo smenu. Radulović je tada kazao da nije dobio ugovor na neodređeno, kao i da nije angažovan u Toplani zbog partijske pripadnosti.

Predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović je rekao da je Radulovićevo angažovanje u Toplani prestalo kada su ga opštinski odbornici izglasali za sekretara, dok je predsednik Skupštine Medijane Žarko Ranković kazao da mesto za koje je Radulović imenovan podrazumeva stalni radni odnos.

Radulović je odbornik SNS, a mandat u Skupštini Grada dobio je posle izbora u aprilu 2016.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    11:55 // 11. 7. 2017.

    Kako neke nije sramota da pomisle da u vreme kad ljudi nemaju gde da rade oni zauzimaju dva radna mesta. Ili u Toplani u kojoj je 100 posto po ugovoru nema dovoljno posla pa ce da radi jos jedan, dva tri... i tako zauzima drugima radna mesta... Neka ide iz Toplane pa neka radi u Medijani... Veoma prosto... Jos bolje neka proba da radi privatno

  • mila

    08:00 // 11. 7. 2017.

    e,sad da se smeni odbor za imenovanje jer nije postupio po nalogu agencije. iz istih razloga iz kojih je smenjen upravni odbor Pcelice

  • Kaljari

    07:31 // 11. 7. 2017.

    A,sta ga briga,ostace mu Toplanica!Mucenici iz proizvodnje,sto cele godine ne staju sa radovima,na ulicama Nisa,zaradice i njegovu plateterinu!
    Za djake sto osvajaju medalje sirom sveta i time predstavljaju Nis ,po par recenica,za pravnika sto akumulira funkcije tekstovi puni dilema !
    Provincijo,teska li si!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: