Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 19. 9. 2020.

| Društvo

Rambo Amadeus vodi prvu radionicu Pop pobune, prijava do ponedeljka

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
rambo amadeus
Svetski mega car; Foto: Stevan Šurlan

Još 5 mesta ostalo je za učenike srednjih škola i brucoše koji žele da učestvuju u besplatnoj onlajn radionici Pop pobune umetnosti, a organizatori navode da će je voditi muzičar Rambo Amadeus. Prijava je do nedelje 20. septembra u ponoć.

Prva onlajn radionica, kako kažu organizatori, biće organizovana poslednjeg vikenda u septembru.

Poznati muzičar, kompozitor, tekstopisac, eko aktivista i šampion u jedrenju vodiće prvu onlajn radionicu za pripadnike nove generacije umetnika – aktivista u nastajanju.

Pop pobuna umetnosti je projekat u okviru kojeg će biti organizovane četiri besplatne onlajn radionice posvećene temi angažovane umetnosti, u periodu od septembra do kraja decembra meseca, namenjene učenicima završne godine srednje škole, kao i brucošima, sa teritorije Srbije - kažu organizatori.

Trodnevne vikend onlajn radionice vodiće Rambo Amadeus, pesnik Prota Škart, umetnica Irena Ristić i pisac i muzičar Marčelo. plakat Pop pobuna; Foto: organizatori

Za prijavu za učešće u radionicama, raspisan je Javni poziv na društevenim mrežama i stranici sajta Pop Pobuna Umetnosti i otvoren je do 20. septembra u ponoć.

Ovaj po svemu poseban, edukativan i zanimljiv projekat poziva srednjoškolce I brucoše, da postanu deo nove generacije umetnika-aktivista i zapitaju se kako umetnošću reagovati i odlučivati o svojoj stvarnosti, šta žele da budu, šta žele da kažu? - navode organizatori.

Pop pobuna umetnosti na potpuno inovativan i kreativan način želi da uspostavi inter-generacijsku saradnju i komunikaciju i kroz specifičan umetnički aktivizam, promoviše savremenu umetnost, pop i r'n'r stvaralaštvo sa kraja XX veka, novim generacijama.

Projekat realizuje Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope, a podržava Fondacija za otvoreno društvo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos krstic

    08:35 // 22. 9. 2020.

    na sreću, 'urbano' ne postoji u ovom gradu

  • Milan

    17:13 // 19. 9. 2020.

    Rambo je po meni jedan od najmudrijih ljudi na ovim prostorima. Ne bih voleo da se prijave previse ambiciozna ili deca roditelja "urbano samo urbano" koja ne shvataju o cemu rambo prica

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: