Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:07, 19. 1. 2023.

| Društvo

Rampa na prelazu u Ulici Milojka Lešjanina isključena iz sistema zbog radova na pruzi

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
rampa, voz
Čitaoci ukazali na problem; foto: čitalac

Zbog radova na delu purge Niš - Crveni Krst, signalno-sigurnosni uređaji ne funkcionišu na prelazu u Ulici generala Milojka Lešjanina, saopštili su iz Infrastrukture železnice Srbije. Uređaji su ispravni, po završetku radova biće uključeni u sistem, a do tada, iz Železnice upozoravaju učesnike u saobraćaju da poštuju propise.

Nakon što su čitaoci Južnih vesti, dva puta za kratko vreme, zabeležili da na pružnom prelazu u Ulici Milojka Lešjanina vozovi idu dok je rampa podignuta, iz Infrastrukture železnice Srbije saopštili su da su u toku završni radovi na remontu levog koloseka pruge Niš - Crveni Krst.

Zbog toga, na delu pruge Niš - Crveni Krst nije moguće funkcionisanje signalno-sigurnosnog uređaja u skladu sa projektovanim stanjem, pa ni ispravno funkcionisanje uređaja putnog prelaza na ukrštaju pruge Niš - Crveni Krst i Ulice generala Milojka Lešjanina u Nišu - navode oni.

Kažu da je uređaj tehnički ispravan i po završetku radova na skretnicama u stanici Niš, biće uključeni u sistem osiguranja. Dodaju da je železničko osoblje upoznato sa procedurama.

U skladu sa železničkim procedurama u ovakvim situacijama, mašinovođe zaustavljaju vozove pre putnog prelaza, daju zvučni signal i kada se uvere da ne može da dođe do nesreće, prolaze preko putnog prelaza najmanjom mogućom brzinom. Na taj način bezbednost saobraćaja na ovom putnom prelazu nije ugrožena ni u situaciji kada uređaj putnog prelaza nike u funkciji - kažu iz Železnice.

Oni upozoravaju i apeluju na učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju na putnim prelazima, kako bi se izbegle nesreće i sačuvali ljudski životi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    14:37 // 21. 1. 2023.

    Sinska vozila imaju prvenstvo...zakon jacega!?

  • Gaga

    20:48 // 20. 1. 2023.

    Putnicki vozovi neka saobracaju do i iz stn.Nis-sever(C.krst);teretni,nemaju potrebe tu da prolaze;idu preko Popovca(Ranzirne stan.!?)

  • Robin Hud

    09:15 // 20. 1. 2023.

    I kako ce vozaci da znaju da "treba postovati propise" kada je rampa podignuta a NISU OBAVESTENI DA JE ISKLJUCENA IZ SISTEMA (ova izjava ne znaci da su svi obavesteni)? Posto dnevno ne prodje mnogo vozova bolje da jedan sluzbenik mase zastavicom pre nailaska voza

    • klasićno odricanje od

      12:17 // 20. 1. 2023.

      odgovornosti i pokušaj izbegavanja iste

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: