Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 13. 1. 2017.

| Društvo

Rampa u Vrtištu će da proradi kad otopli

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
podignuta rampa
Kad otopli, proradiće; foto: G. R.

Meštani Vrtišta više ne moraju da se provlače kolima između spuštenih rampi, pošto su posle nedelju dana, konačno podignute. Međutim, one i dalje ne rade, a uzrok tome je, kažu u “Infrastrukturi železnice Srbije” mraz i loše vreme.

U “Infrastrukturi” kažu kako je problem u niskoj temperaturi, zbog koje se zaledila baterija za pomoćno napajanje rampe u Vrtištu.

Što se tiče putnog prelaza u stajalištu Vrtište, problem je u niskoj temperaturi, koja je dovela do zaleđivanja baterija za pomoćno napajanje. Ekipe su na terenu i nadamo se da će, sa današnjim povećanjem temperature, ovaj problem biti prevaziđen - kažu u "Infrastrukturi".

Međutim, pošto je za sutra najavljeno ponovno zahlađenje od -7, meštani Vrtišta strahuju da neće skoro da proradi i da će do kraja zime da strepe da li će na njih naleteti voz, svaki put kada budu prelazili preko ovog prelaza.


Niške rampe proradile

Dok su se pojedine Nišlije juče žalile kako se rampe na prelazima u Jug Bogdanovoj i Njegoševoj ulici na Paliluli “ne dižu satima”, u firmi “Infrastruktura železnica Srbije” poručuju da su bile spuštene “nekoliko minuta duže nego što je ubičajeno” i da sada te rampe funkcionišu kako treba. Krivac je, kažu, bio sneg koji je napadao preko pružnih prelaza, kao i posuta so.

Usled niskih temperatura prethodnih dana i snežnih padavina, delovi pruge koji se električno kontrolišu su pod snegom, pa daju signal, kao da je na njima šinsko vozilo, što dovodi do toga da rampa stoji spuštena nekoliko minuta duže, nego što je uobičajeno - kažu u “Infrastrukturi”.

Kao uzrok “malo dužeg stajanja”, navode u ovoj firmi, je i posuta so po putnim prelazima od strane JKP “Mediane”. U “Infrastrukturi” kažu da su njihovi radnici počistili pružne prelaze, pa sada vozači i pešačici ne moraju da se “provlače” između rampi.

Iz “Infrastruktura železnica Srbije” savetuju građanima da budu oprezni pri prelasku putnih prelaza, ali i mole za “malo strpljenja, s obzirom na trenutnu vremensku situaciju”.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: