Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 6. 3. 2020.

| Društvo

Rampe u Nišu opet bile podignute dok su prolazili vozovi

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
citalacPrijavi problem (1)
Voz prolazi, a rampa podignuta; foto: Čitalac

Iako se već povremeno dešavalo da rampa na pružnom prelazu na putu koji iz Niša vodi ka Gadžinom Hanu bude podignuta dok voz prolazi, ali i da ostane spuštena nakon što voz prođe, sudeći po snimcima koje su napravili građani, ovih dana je rampa ostajala uspravna dok je voz prolazio više puta tokom dana. U Železnicama kažu da je voda pokvarila uređaje putnih prelaza na rampama između stanica Ćele-kula i Niška Banja.

rampa Rampa u naselju "Nikola Tesla"; foto: čitalacDa su rampe ostajale uspravne na istom prelazu više puta tokom jučerašnjeg dana vidi se i na slikama i snimcima građana koji su se javili redakciji.

Čitalac Južnih vesti je u 6:40 slikao voz kako prolazi dok je rampa podignuta, slična scena je zabeležena na snimcima građana u 15:30, ali i u večernjim satima. Na jednom od snimaka mašinovođa je zaustavio voz neposredno pre prelaska preko puta.

Niko ne reaguje već 2 dana, voz prolazi, a rampa se ne spušta. Ovo nije prvi put, ovo se dešava konstantno. Niko ne reaguje, niti brine o našoj i bezbednosti naše dece - kaže jedan od čitalaca.

Pružni prelaz u Brzom Brodu još jedno je od mesta na kome je juče voz na nebezbedan način prolazio, svedoče fotografije, a građani na Fejsbuk stranici Južnih vesti pišu da su se slične situacije dešavale prethodnih dana i na drugim pružnim prelazima u Nišu i okolini.

Podsetimo, ovo nije prvi put da rampa na ovom, ali i na drugim pružnim prelazima u Nišu i okolini bude podignuta dok voz prolazi, ali i da ostane spuštena nakon što voz prođe.

Jedna od najvećih železničkih nesreća na pružnim prelazima dogodila se u Donjem Međurovu, u okolini Niša. Tada je u sudaru autobusa i voza na pružnom prelazu poginulo 8 ljudi.


"Železnice": Radi se na otklanjanju kvarova

Od srede 4. marta, kako kažu u preduzeću "Infrastruktura železnica Srbije" ne rade prelazi kod Cumtobela. Specijalizovane stručne službe preduzeća registrovale su kvar na putnim prelazima i "preduzele aktivnosti kako da što pre bude popravljen i putni prelazi na ovoj deonici pruge Niš – Dimitrovgrad ponovo stavljeni u funkciju".

Uzrok neispravnosti uređaja na putnim prelazima u ovom delu Niša je kvar na pružnim kablovima. Kvar je prouzrokovala voda koja je ušla u "račvu“ kablova i izazvala smetnje u radu. Od juče su u popravljanje kablova uključene i ekipe preduzeća za vodovod i kanalizaciju Naisus, koje imaju zadatak da iscrpu vodu, nakon čega će stručne službe Infrastrukture železnice Srbije moći da pristupe kablovima i saniraju kvarove na njima - pišu iz Železnica.

U skladu sa železničkim procedurema, pojašnjavaju, u situacijama kada putni prelazi ne rade, železničke kompozicije se zaustavljaju pre ovih putnih prelaza, daju zvučni signal i nastavljaju dalje tek kada se uvere da bezbednost saobraćaja neće biti ugrožena i da ne postoji mogućnost da se dogodi nesreća.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kapisla

    09:00 // 8. 3. 2020.

    Smešna i bahata objašnjenja tzv predstavnika propale srpske železnice. Truli pragovi, trule šine, truli bogataši u železnici i oko nje.
    Trula država i trula saopštenja ravnodušnim nišlijama, taocima beogradske železničke elite.

  • Tenderaš

    22:44 // 7. 3. 2020.

    Nema para direktor infrastrukture zeleznice dao muzu od Zoranah, a on ih orocio u CHF banci, a i semafor kod suda tek u 2021 dok se raspise tender.

  • ја имам крвоток од бензина

    18:55 // 7. 3. 2020.

    нисам блесав да бројим звезде
    бројим знаке и линије
    пси лају на караване
    а каравани пролазе

    гуме шкрипе блуз километара
    442 до београда

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: