Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:27, 1. 8. 2020.

| Društvo

Rampe u Nišu podignute dok vozovi prolaze, na prelazima se i dalje gube životi

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti

Još jedan slučaj nebezbednog pružnog prelaza zabeležili su čitaoci "Južnih vesti" na pruzi Niš - Sofija. Kod naselja Suvi Do, rampa je sinoć oko 20:30 bila podignuta dok je voz prolazio. Još ne blede sećanja na veliku nesreću kod Donjeg Međurova, a statistika kaže da su od 2015. do 2019. godine na pružnim prelazima poginule 32 osobe, dok je 285 povređeno.

Za 5 godina, kako piše Politika, desilo se 525 saobraćajnih nesreća i nezgoda, a pojedine rampe u Nišu i dalje su podignute dok vozovi prolaze. Najnoviji primer zabeležili su sinoć čitaoci Južnih vesti u niškom naselju Suvi Do, oko 20:30.

Rampa podignuta, vozovi prolaze - kratak je komentar čitateljke.

U Železnicama Srbije kažu da nisu upoznati sa stanjem signalizacije na ovom prelazu i trenutno proveravaju da li je bilo prijava i da li rampa funkcioniše.

Pre nekoliko dana identičnu situaciju usnimili su građani na prelazu između Pečenjevca i Lipovice kod Leskovca.

Prema statistici Agencije za bezbednost saobraćaja od 2015. do 2019. godine najviše udesa je bilo 2017. godine (136), a najviše stradalih registrovano je 2018. godine (13), kada se desila i jedna od najtežih nesreća kod Donjeg Međurova, u kojoj je 8 osoba izgubilo život. pečenjevce rampa Slučaj u nizu; Foto: YT prtscr

Na prelazima bez branika ili polubranika, od 2016. do 2019, dogodilo se 187 udesa u kojima su 24 osobe poginule, dok su 42 zadobile teške, a 137 lakše povrede. U isto vreme, na pružnim prelazima sa polubranicima ili branicima dogodilo se 305 nesreća u kojima je 6 osoba poginulo, 18 teško i 73 lakše povređeno - piše Politika.

Podsetimo, u Nišu neretko ne radi signalizacija koja treba da zaštiti vozače i pešake, a najčešće se to događa na Trošarini ili Paliluli. Tako je česta slika iz centra Niša da voz prolazi dok je rampa podignuta i to traje već godinama.

Toliko traju i najave da će pruga biti izmeštena iz grada, a poslednje prognoze nadležnih su da bi to moglo da se desi 2025. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    14:00 // 2. 8. 2020.

    Resice se to.A Zoricu mi ne dirajte jednom žena

  • Aca Nikolic

    08:39 // 2. 8. 2020.

    Ovo je normalno, kad Nis vode nenormalni ljudi. Predlog GO Crveni Krst iz 2005, prihvacen od strane Vlade i Ministarstva 2007, orocen na dve godine rukovodstvo Nisa ni danas da izvrsi avoje preuzete obaveze. A i kako, kelner da realizuje eksproprijaciju na pogresnoj trasi, da srusi 54 objekta ??? Ovo koordinira invalidski penzioner. Sta je tu cudno ???

  • Kobaje i sudzuk. Akcija 30%

    00:08 // 2. 8. 2020.

    Ljuba Slavkovic je dao lazno obecanje da ce da izmesti prugu iz grada. Taj covek sad to ne pominje.Vazno cerku 3 puta zaposljavao sina zaposlio .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: