Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 10. 3. 2021.

| Društvo

Ranjena sojka ptica u Nišu - drugi slučaj upucane ptice za 3 dana, kažu u "Zoo Planetu"

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
ptica
Sledi oporavak ptice; foto: ZooPlanet

Pticu kreju, poznatiju kao sojku pticu, kako navode iz niškog udruženja Zoo Planet, juče je sa povredom krila pronašao Nišlija kod Bogoslovije u naselju Gabrovačka reka. Ptica je zadobila povrede, dodaju, kada su na nju pucali iz vazdušne puške, ali su veterinari nakon brze reakcije spasili njeno krilo.

Kreju su, kako navodi Dušan Stojanović iz Zoo Planeta, veterinari operisali, a sada se probudila iz anestezije i u stabilnom je stanju, samo što još ne može da raširi svoja krila i da poleti. ptica Kreja je ranjena vazdušnom puškom, navode iz "ZooPlanet-a"; foto: ZooPlanet

Ona je juče donešena, našao je čovek kod Bogoslovije i odveo u veterinarsku ambulantu, oni su tamo radili rendgenski snimak i ustanovljeno je da je upucana vazdušnom puškom i da se nalazi dijabola u krilu, što dokazuje rendgenski snimak. Radili su osteosintezu, tačnije, operaciju krila. Uspeli su da joj spase krilo i izvukli su dijabolu – kaže Stojanović.

O događaju je, dodaje, obavestio inspektorku za zaštitu životne sredine Draganu Šelnić, ali je odatle dobio odgovor da je kreja lovna vrsta, te da nije u njihovoj nadležnosti.

Nego je u nadležnosti lovnog inspektora, ja upravo tražim njegov broj, da podnesemo prijavu preko lovne inspekcije, jer lovna inspekcija je onda nadležna da dalje šalje tužilaštvu krivičnu prijavu preko NN lica – navodi on.

ptica Ranjeni Mišar; foto: ZooPlanet Za nepuna tri dana ovo je, kažu iz ZooPlanet-a, drugi slučaj pronalaska upucanih ptica, a prvi je bio u nedelju, kada je u Udruženju stigao povređeni obični mišar, koji spada u red strogo zaštićenih ptica. Zato će, kaže Stojanović, Inspekcija za zaštitu životne sredine za to delo podneti krivičnu prijavu.

I ona je upucana, s tim što je ona upucana iz vatrenog oružja, ali to nismo još dokazali 100 posto, danas će da se radi rendgenski snimak da se ustanovi, prostrelan je rana u pitanju, samo da se ustanovi čime je upucana – kaže Stojanović.

Ptica će, dodaje, biti transportovna u Regionalni prihvatni centar na dalji oporavak i verovatno će biti operisana.

Apeluje na sve građane da, ukoliko primete neku povređenu pticu ili drugu životinju, reaguju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    11:38 // 12. 3. 2021.

    Ljudi ne znam za vas ali dali ste videli, danas sam video u mesari celo prase, kako su bezdusni jos ga u frizder stavili da bude sveze... Hahahha

  • jasar

    07:21 // 11. 3. 2021.

    kako ste krenuli ce jurite po mesare sto su klali stoku hahahah

  • Mara

    20:07 // 10. 3. 2021.

    obratiti. se društvu ta zaštitu društva.ne ovim novo komponovan im udruženjima od kojih nema nikakve vajde

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: