Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 15. 4. 2015.

| Društvo

Ranković: Kuće ugrožene klizištima biće sačuvane

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Šef Štaba za vanredne situacije u Nišu Žarko Ranković rekao je da je problem u nerešavanju klizišta, koja su se pojavila još prošle godine, u različitim tumačenjima stručnjaka i inertnosti Direkcije za izgradnju Niša.

Iako na klizištima u Gabrovcu i Ulici Partizanskih kurira u Opštini Palilula ništa nije urađeno više od godinu dana, većnik zadužen za vanredne situacije Žarko Ranković kaže da Štab nije sedeo skrštenih ruku.

On navodi da su dopisi slati svim nadležnim institucijama, pa i Ministarstvu građevinarstva.

Osnovni problem je u tome što su bila različita tumačenja stručnjaka. Jedni su govorili da nije reč o klizištu, već o eroziji. Govorim konkretno o klizištu u Partizanskih kurira. Drugi su pričali da je sve izazvao jedan objekat sa dozidanom terasom. Različita mišljenja, različitih stručnjaka - kaže Ranković.

Pored toga, Ranković zamera i Direkciji za izgradnju grada to što se, kako kaže, oglušavala o naredbe Štaba.

Inertnost Direkcije ogleda upravo u tom oglušavanju. Mi smo krajem februara naredili Direkciji da sporvede javnu nabavku za izradu elaborata za sanaciju klizišta na Paliluli. Kako ništa nisu radili ja sam se 1. aprila obratio gradonačelniku Niša tražeći da on lično interveniše u rešavanju problema - priča Ranković.

Većnik pojašnjava da je sve pokrenuto sa mrtve tačke i da postoji nekoliko rešenja problema. Očekuje, kako kaže, da se ubrzo završe sve procedure i da se krene i sa fizičkim radovima.

Staro pitanje odgovornosti onih koji su izdavali dozvole za izgradnju kuća na klizištima i sada je ostalo otvoreno, jer Ranković kaže da još nisu pronađeni krivci za plavljenje Novog Sela i Donjeg Međurova iako je on to, tvrdi, lično zahtevao.

Kako se kao lekar snalazi u Štabu za vanredne situacije, zašto je Niš jedinstven na Balkanu u borbi sa vanrednim situacijama i kako poboljšati rad Štaba pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mitar

    20:49 // 15. 4. 2015.

    Erozija ili kliziste, resite problem koji dovodi u problem najmanje 5 kuca sa gradjevinskom dozvolama starim 30 godina! Ustanoviti ce sei zasto je do toga doslo ima geode.snimaka a i nestrucnog rada.

  • shaft

    19:42 // 15. 4. 2015.

    profesore,ne cusmo na koji nacin?samo kukate" da se budzet slabo puni i da nema para".

  • OMLADINSKA MREZA - C. KRST

    19:02 // 15. 4. 2015.

    Zarko se obratio 1.aprila gradonacelniku. Ali ovaj intervenise iskljucivo na ocuvanju licnih i ortackih privilegija. Zboruje i rusi SNS.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: