Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 17. 10. 2016.

| Društvo

Raseljena porodica iz Rasadnika i dalje bez struje zbog "zakonskih uslova"

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Mitrović.jpg
Od kada su se uselili u gradski stan žive u mraku; Foto: arhiva JV

Porodica Mitrović koja je iseljena iz izgorele zgrade u Rasadniku još nema struju. Iako je u stanu na Bulevaru Medijana postavljeno novo brojilo, i dalje, kažu u Elektrodistribuciji, nisu ispunjeni svi “zakonski uslovi” da se priključi struja.

Stan koji su na korišćenje dobili ovi supružnici je u vlasništvu Grada, ali je, kako su nam kazali iz Uprave za imovinu ranije bio nelegalno useljen. Prethodni stanari su nelegalno trošili struju pa je bilo neophodno da se postavi novo brojilo.

Iako je to, prema rečima Živojina Mitrovića, urađeno pre dve nedelje, on i njegova supruga i dalje žive u mraku.

Kako su kazali u Elektrodistribuciji, na osnovu zahteva koji je Grad uputio EPS-u, 16. septembra je privremeno nastavljena isporuka u 11 od 12 stanova u kojima su porodice iz Ulice Rasadnik. Oni su potvrdili da na Bulevaru Medijana u stanu u kome živi porodica Mitrović nema struje jer je brojilo bilo isključeno zbog samovlasnog priključenja. Međutim, nisu precizirali kada će ovaj stan dobiti struju. distribucija Promenjeno brojilo i čekaju ispunjenje svih uslova da priključe struju; Foto: arhiva JV

U međuvremenu merno mesto je dovedeno u tehnički ispravno stanje i spremno je za priključenje, čim se budu stekli svi zakonski uslovi – kazali su u elektrodistribuciji.

U ovom preduzeću nisu pojasnili koji konkretni "zakonski uslovi" koče puštanje struje porodici Mitrović.

Mitrovići su se uselili u stan bez struje 22. septembra pa su kupili plinsku peć kako bi mogli da greju, dok se nekoliko puta nedeljno, kažu, kupaju kod ćerke. Kada su dobili ključeve stana niko im, dodaju, nije kazao da nema struju, a i sada ne znaju koliko će morati da čekaju da im se obezbede normalni uslovi za život.

Poslednje što sam čuo je da je slučaj “otišao” u Beograd, a kada će nam biti priključena struja, da li novembra ili za Novu godinu – ne znam – kazao je Živojin Mitrović.

Kako je rekao načelnik Uprave za imovinu Ljubiša Janić, Grad će platiti nelegalno potrošenu struju u stanu na Bulevaru Medijana, a onda će utužiti stanara koji se samovlasno priključio i živeo u gradskom stanu. On je dodao i da je još 66 gradskih stanova nelegalno useljeno i da su pokrenute procedure za njihovo iseljenje.

Dodaje i da za porodicu Mitrović nisu mogli da pronađu drugo stambeno rešenje i da je Uprava dostavila sva dokumenta koja je Elektrodistribucija tražila kako bi povezala stan na mrežu. 

Podsetimo, porodica Mitrović je ostala bez svog doma u Rasadniku broj 10 kada je početkom septembra izbio požar u kome je potpuno izgorelo 5 stanova i bilo povređeno troje ljudi. Inspekcija je nakon toga naredila iseljenje iz svih 15 stanova koliko ih je u zgradi, jer su nebezbedni za stanovanje. Grad je porodicama privremeno obezbedio smeštaj u stanovima koje ima u vlasništvu, a prema informacijama koje je Janić imao, problem postoji samo u stanu koji je ustupljen Mitrovićima. ​

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lahor

    12:06 // 17. 10. 2016.

    Sa distribucijom nećete lako,kad ste vi dužni ima i pod zemljom da vaš nadju ali kad od njih nešto trebala dobije malo teže

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: