Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 2. 11. 2021.

| Društvo

Raspisan konkurs za dodelu studentske stipendije i učeničke nagrade "Sveta Petka"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Opština Medijana
Komisija je raspisala konkurs za ovu godinu; foto: JV

Za najuspešnije niške studente, kao i đake osnovnih i srednjih škola koji žive na teritoriji Gradske opštine Medijana, raspisan je konkurs za dodelu studentske stipendije i učeničke nagrade “Sveta Petka”. Svi zainteresovani moći će da konkušu do 13. novembra.

Kako se navodi u javnom pozivu, pravo da ostvare studentsku stipendiju "Sveta Petka“ imaju studenti fakulteta sa sedištem u Nišu, koji su u sastavu niškog Univerziteta i koji nisu na prvoj ili završnoj godini studija, a čije školovanje se finansira iz budžeta Republike Srbije.

Da bi neko od niških studenata konkurisao, potrebno je i da ima sve položene ispite iz prethodne godine i najmanju prosečnu ocenu 9.

Stipendija se isplaćuje u 12 mesečnih rata, a njen iznos odrediće Gradsko veće opštine Medijana na predlog Komisije "Sveta Petka“.

Visinu iznosa učeničke nagrade takođe će odrediti Veće, a pravo da konkurišu imaju učenici osnovnih i srednjih škola, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina, jedinica lokalne samouprave, nacionalni saveti nacionalnih manjina i drugo pravno ili fizičko lice.

Učenici koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, koji su u školskoj godini koja prethodi školskoj godini u kojoj se raspisuje javni konkurs osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima koja se nalaze u kalendaru takmičenja učenika, koji utvrđuje ministarstvo nadležno za poslove obrazovanja - stoji u konkursu.

Stipendije i nagrade mogu biti dodeljene samo onima koji prilikom raspisivanja konkursa imaju prebivalište na području Gradske opštine Medijana, najmanje godinu dana bez prekida.

Prijave na Javni konkurs, sa svim dokazima koje je neophodno priložiti, zainteresovani mogu podneti neposredno u Gradskoj opštini Medijana, Ulica Pariske komune bb, u kancelariji broj 3 ili poštom, na adresu Gradske opštine Medijana, sa naznakom "Prijava na Javni konkurs za dodelu studentske stipendije "Sveta Petka“, odnosno učeničke nagrade".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: