Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:22, 29. 4. 2022.

| Društvo

Raspisan javni poziv za dodelu priznanja Opštine Aleksinac

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
aleksinac
Konkurs za javna priznanja; foto: T. T.

Komisija za dodelu javnih priznanja raspisala je konkurs za dodelu nagrada i pohvala za doprinos u različitim oblastima u Opštini Aleksinac, na koji se od 29. aprila do 16. maja mogu prijaviti preduzeća, ustanove, mesne zajednice, udruženja građana, kao i organi Opštine.

Javna priznanja, plakete, nagrada Opštine, pohvale i zvanje Počasnog građanina Aleksinca davaće se pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, udruženjima i drugim organizacijama za zasluge ostvarene u oblasti privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke i kulture, zdravstvene i socijalne zaštite, društvene brige o deci, fizičke kulture, zaštite životne sredine i drugim oblastima.

Kako saopštavaju iz Opštine, inicijativu sa obrazloženjem za dodeljivanje javnih priznanja svi zainteresovani mogu učiniti dostavljanjem neophodne dokumentacije koja je navedena na zvaničnom sajtu.

Predlozi sa odgovarajućim prilozima podnose se u pisanoj formi u zatvorenoj koverti Komisiji za dodelu javnih priznanja opštine Aleksinac, sa naznakom “Komisija za dodelu javnih priznanja“ na adresu: Opštinska uprava opštine Aleksinac, Odeljenje za skupštinske poslove, Knjaza Miloša 169, 18220 Aleksinac ili lično u pisarnici Opštinske uprave u kancelariji broj 14.

Obrazac predloga se može preuzeti u zgradi Opštinske uprave u kancelariji broj 45 ili na sajtu www.aleksinac.org.

O javnim priznanjima:

“Plaketa” predstavlja najveće priznanje Opštine i može se dodeliti i istaknutim organizacijama i pojedincima iz drugih gradova i zemalja, za unapređenje saradnje sa Opštinom Aleksinac. 

Priznanje “Počasni građanin“ uručuje se pojedincu koji nije stanovnik Aleksinca i stranom državljaninu koji je svojim radom i svojim aktivnostima značajno doprineo razvoju i saradnji sa Opštinom. 

“Nagrada“ se dodeljuje za postignute posebne rezultate u oblasti organizacije i unapređenja proizvodnje, za postignute visoke prinose u poljoprivredi, kao i za postignute rezultate u oblasti društvenih delatnosti. Inače, nagrada Opštine se dodeljuje u novčanom iznosu.

“Pohvala“ se uručuje za postignute značajne uspehe i rezultate u oblastima privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke i kulture, zdravstvene i socijalne zaštite, društvene brige o deci, fizičke kulture, zaštite životne sredine i drugim oblastima.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Car iz Brejanovce

    15:02 // 29. 4. 2022.

    Kako be nemate pehari za pojedince, reko da predložim Meska iz Brejanovce, za najduže rađeni i nezavršeni trg, fali mu jedan da gi kompletira u regal!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: