Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 22. 5. 2020.

| Društvo

Raspisan konkurs za 60 policajaca i 76 graničnih policajaca na jugu Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
policajac policija foto aleksandar kostic
Posao za 136 policajaca; Ilustracija; foto. A. Kostić

Do 5. juna zainteresovani se mogu prijaviti za posao policajca u gotovo svim opštinama na jugu Srbije, kao i za posao graničnog policajca na niškom Aerodromu "Konstantin Veliki" i graničnim prelazima sa Bugarskom i Makedonijom. Zainteresovani, kako kažu u MUP-u, imaju mogućnost da se prilikom prijave izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od kojih će se 510 stručno osposobljavati za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 na radnom mestu saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Za potrebe Policijske uprave u Nišu konkurs je raspisan za 25 polaznika za radno mesto policajac za potrebe policijskih ispostava na teritoriji grada Niša i policijskih stanica: Aleksinac, Ražanj, Svrljig, Doljevac i Merošina i 5 polaznika za radno mesto granični policajac za potrebe stanice Granične policije Niš - Aerodorom - kažu u MUP-u.

Policajci, graničari, kao i saobraćajci, traže se i u ostalim gradovima na jugu Srbije, a najviše ih je potrebno u Vranju, gde je raspisan konkurs za 47 graničnih policajaca koji će raditi na prelazima Strezimirovci, Ribarci, Preševo, Rujan i Prohor Pčinjski.

U Vranju i Trgovištu za posao policajca mogu da konkurišu 5 kandidata, a vranjska policija primiće i jednog saobraćajca.

Manji broj graničara, a veći broj policajaca potreban je u Pirotskom okrugu, te je konkurs raspisan za 24 granična policajca za potrebe stanica u Dimitrovgradu i Pirotu, kao i 10 policajaca koji će raditi u Beloj Palanci, Babušnici, Dimitrovgradu i Pirotu.

U Leskovcu je konkurs raspisan za 15 policajaca, a najmanje policajaca potrebno je u Topličkom kraju - 5, za potrebe stanica u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije koji imaju prebivalište u ovoj državi najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno, osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU - kažu u MUP-u.

Pravo učešća, dodaju, imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Takođe, kandidat mora da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije - stoji u saopštenju MUP-a.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    19:57 // 28. 5. 2020.

    Već se zna ko će da upadne.

  • Naissus

    20:35 // 22. 5. 2020.

    Toliko cuvara zakona a zakona nigde. Dobrodosli u srpsku Kolumbiju!

  • Sokolovi

    19:14 // 22. 5. 2020.

    Evo posla za naše bakljaše!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: