Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 10. 1. 2017.

| Društvo

Raspisan konkurs za direktora “Pčelice”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vrtic
Raspisan konkurs za direktora "Pčelice"; foto: JV

Upravni odbor niške Predškolske ustanove “Pčelica” raspisao je konkurs za izbor direktora ove ustanove, jer kako kaže predsednik odbora Ivica Jajac, aktuelnom direktoru Zoranu Joniću ističe mandat.

Oglas je objavljen u publikaciji “Poslovi” Nacionalne službe za zapošljavanje, a Jajac kaže da je ovakva odluka doneta na jednoj od poslednjih sednica u 2016. godini.

Mi smo morali da raspišemo konkurs, jer prema zakonu najmanje tri meseca pre isteka mandata mi moramo da raspišemo konkurs. Joniću ističe mandat u aprilu ili maju i mi smo odlučili da to sada uradimo i to je jedini razlog - kaže Jajac.

Prema nezvaničnim informacijama aktuelnom direktoru Zoranu Joniću mandat ističe 28. maja, a u pojedini sindikalisti kažu da je bilo još vremena za raspisivanje konkursa.

Zanimljivo je da je baš sada odlučeno da se raspiše konkurs, u trenucima kada je skupštinska komisija ocenila da je Jonić neetički radio, da je kršio zakon i kada u medijima možemo da pročitamo toliko toga negativnog o njemu. Pored toga na oglasnoj tabli u našoj ustanovi nema nikakvog obaveštenja o konkursu - kažu sindikalisti.

Krajnji rok za raspisivanje konkursa je kraj februara, ali prema zakonu moguće je konkurs raspisati i 6 meseci pre isteka mandata.

Kako piše u oglasu koji je objavljen 4. januara, svi zainteresovani kandidati imaju rok od 15 dana da se prijave na konkurs za direktora. Nakon toga bi Upravni odbor trebalo da izabere najboljeg kandidata, čije ime će uputiti Vladi Srbije i resornom ministarstvu na odlučivanje.

Podsetimo, Jonić je direktor Predškolske ustanove “Pčelica” od 2008. godine, a pre toga je bio profesor fizićkog i direktor Osnovne škole “Čegar”.

Pred kraj 2016. godine Komisija za primenu Etičkog kodeksa niške Skupštine zaključila je da je Jonić kršio zakon u oblasti finansija i zatražila njegovu smenu. Međutim, ovaj predlog se do sada nije našao na dnevnom redu, a po svemu sudeći i neće, jer niški parlament smatra da je ta odluka na Upravnom odboru “Pčelice”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kuma

    17:49 // 11. 1. 2017.

    Idi idi nesanice...

  • Zoran Jovanovic

    13:34 // 11. 1. 2017.

    Joniću želim puno sreće u daljem radu malo je tako sposobnih kadrova takvi se više ne radjaju nadam se da će ti produžiti mandat i da odeš u penziju kakvu zaslužuješ

  • Gradonačelniče!

    10:45 // 11. 1. 2017.

    Ako gradonačelnik dozvoli da Jonić ostane direktor posle svih afera, bojim se da ćemo opet gledati kako ga "jedan čovek" grdi. :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: