Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 25. 8. 2022.

| Društvo

Raspisan konkurs za direktora niške "Pčelice"

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
pčelica
Raspisan konkurs za direktora "Pčelice"; foto: Pčelica

Upravni odbor niške Javno-predškolske ustanove "Pčelica", na čijem je čelu Svetlana Mitić u v.d. statusu, raspisao je konkurs za izbor novog direktora ove ustanove na period od 4 godine. Zainteresovani imaju rok da se prijave do 1. septembra.

"Pčelicu" od decembra prošle godine kao vršilac dužnosti direktora vodi Svetlana Mitić, a njoj je ministar produžio taj status juna 2022. godine.

Ova ustanova bi uskoro mogla da izađe iz v.d. statusa, u kome se nalaze i skoro svi rukovodioci drugih javnih preduzeća u Nišu, jer je raspisan konkurs za direktora.

Na pitanja kada je održana sednica Upravnog odbora na kojoj je odlučeno o raspisivanju konkursa i da li je razlog tome to što se bliži kraj mandata aktuelnoj v.d. direktorki, predsednik odbora Dejan Jovanović nije odgovorio.

Oglas je objavljen 17. avgusta u publikaciji "Poslovi" Nacionalne službe za zapošljavanje, a rok za prijavu kandidata je 15 dana od dana objavljivanja tog poziva. Svetlana Mitić Mitićeva u v.d. statusu, raspisan konkurs za direktora; foto: JV

Detaljnije informacije konkursa dostupne su ovde, a ovo su neki od uslova za izbor direktora:

Posedovanje odgovarajućeg obrazovanja za vaspitača ili stručnog saradnika; dozvola za rad nastavnika, vaspitača i stručnog saradnika; da lice nije osuđivano pravnosnažnom presudom za krivično delo za koje je izrečena bezuslovna kazna zatvora u trajanju od najmanje tri meseca; za krivična dela primanje ili davanje mita - neki su od uslova konkursa.

Navodi se i da prijavu sa dokazima o ispunjenosti uslova kandidati treba da dostave na adresu: Javna predškolska ustanova "Pčelica" Niš , Ulica Orlovića Pavla bb, Niš, sa naznakom "Konkurs za izbor direktora".

Podsetimo, troje kandidata se prijavilo na prošlogodišnji konkurs za novog direktora ove ustanove, a Upravni odbor je izglasao tada aktuelnu direktorku Svetlanu Mitić. Međutim, ministar koji je trebalo da konačno odluči da li će Mitićeva dobiti i drugi mandat, zbog nepravilnosti je poništio konkurs.

Mitićeva je decembra 2021. godine odlukom Ministarstva postavljena za v.d. direktorku, a iste godine su promenjeni i članovi Upravnog odbora.

Tokom njenog mandata roditelji su se žalili na mnoge propuste, a neki od njih su - miš u hrani, kao i opekotina koje je zadobila devojčica od supe. Pre dve godine su roditelji tvrdili da im u "Pčelici" prete i zabranjuju javno kritikovanje vrtića, što je Mitićeva demantovala.

Takođe, zbog disciplinskih postupaka koje je protiv dve zaposlene u niškom vrtiću pokrenula Mitićeva, pa im je odbijano 20 odsto od plate u periodu od šest meseci, tu ustanovu su zaposlene i tužile i dobile na sudu, što je koštalo ustanovu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mira

    08:37 // 27. 8. 2022.

    Toliko savršeno obavljaju svoje obaveza da je prosto neverovatno. Od marta ne mogu da reše premeštaj deteta iz vrtića u vrtić. Toliko su humani da se dete po suncu i kiši vodi iz Niša u Nišku Banju . Direktorka veoma stručno radi svoj posao tako da će i dalje ostati na toj funkciji.

  • Tatjana Marinković

    00:54 // 27. 8. 2022.

    Velika podrška vaspitača.Hvala Vam što ste ovoj divnoj Ustanovi dali smisao,podigli sve na viši nivo.Samo napred direktorka ❤

  • Tuta

    13:19 // 26. 8. 2022.

    Fali najbitnija stavka u uslovima, clanska karta SNS SEKTE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: