Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 5. 6. 2017.

| Društvo

Raspisan konkurs za još 80 radnika niškog Kliničkog centra

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
klinički centar
Još 80 novih radnika u KC Niš; foto: JV/S. M.

Pored 60 novoprimljenih medicinskih tehničara i viših tehničara, u niškom Kliničkom centru biće zaposleno još 80 onih koji su završili srednju, kao i višu medicinsku školu, kazao je direktor ove ustanove Zoran Radovanović.

Za stalno će, navodi Radovanović, posao dobiti 42 radnika, dok će ugovore na određeno potpisati njih 38.

Kad seberemo ove koji će danas dobiti posao sa ovim koji na novom konkursu treba da dobiju posao, 140 zdravstvenih radnika će dobiti posao u Kliničkom centru Niš, koji će ovde početi da rade od 15. do 20. juna - kazao je Radovanović.

Direktor dodaje i da je glavni kriterijum za prijem za stalno “dužina dosadašnjeg radnog angažmana u Kliničkom centru”, ali i da će trećina novozaposlenih biti oni koji dosad "nisu imali nikakav kontakt sa ovom zdrastvenom ustanovom".

Kada budemo završili sa ovim konkursom koji će krenuti od danas, a biće završen za 11 dana, više neće biti nijednog radnika u Kliničkom centru, koji čeka posao duže od dve godine. - istakao je Radovanović.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja na svom sajtu objavilo je obaveštenje da će u niškom Kliničkom centru biti zapošljeno 58 medicinskih i viših medicinskih tehničara. Direktor ove ustanove je obećao da će novi konkurs biti objavljen u toku dana na sajtu Kliničkog centra.


Sa novim kliničkim centrom, nova radna mesta za lekare

Nekoliko anesteziologa, radiologa, ali i hirurga pojedinih grana hirurgije trebalo bi da dobiju posao nakon završetka nove zgrade Kliničkog centra Niš, kazao je Radovanović.

Kada se budemo preselili u novi prostor, imaćemo prostora za prijem i novih lekara i novih sestara i ljudi iz tehničko-ekonomskog sektora, koji su neophodni za bolje funkcionisanje ove nove zgrade. Njih tridesetak bi trebalo da budu primljeni - rekao je Radovanović.

Međutim, zbog brojnih problema koji prate izgradnju novog kliničkog centra, nije poznato kada će konkurs za prijem novih lekara biti raspisan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    21:48 // 5. 6. 2017.

    Konkurs za jos radnika u Klinickom centru.... u kom to klinickom centru? Ovom sto se raspao i usmrdeo, ili u onom najavljenom Skadru na Bojani koji se gradi jos od 80-ih godina proslog veka....? A, scenografija za konferenciju mu je zaista na adekvatnom nivou- na dnu.

    • Rodni

      17:41 // 6. 6. 2017.

      Scenografija mu prilici 100%,kao Del Boj u seriji Mućke...nasli se neki televizori...

  • Vladimir

    20:58 // 5. 6. 2017.

    Ovde mora da se nešto radi čim je izabran ovakav ambijent za slikanje. Scenografija na najboljem mogućem nivou, kutije, neotpakovani računari, želja, namera, stav ... blago nama.

    • petronije

      15:41 // 6. 6. 2017.

      A, je li sastanak u magacinu ili je magacin u kabinetu dir. KC ? U svakom slučaju, vema loš i indikativan utisak!

  • Laki

    16:55 // 5. 6. 2017.

    Ovo je ne znam koji po redu konkurs za sve ostale samo ne za lekare. Sramota! Zaposliće radiologe, hirurge, anesteziologe...gde ćeš da ih nađeš? Na birou ih nema jedino Zimbabve, Nigerija...procvetaće ti novi klinički. Nije li vas sramota bar malo, ili više ničeg ljudskog u vama nema. Zahvaljujući vašoj kratkoj pameti ispaštaće ovaj napaćeni narod a vi se busajte u grudi i lažite ih i dalje.

    • Smuk

      20:32 // 5. 6. 2017.

      @ Laki :
      U , pa stručnjake /oni/ "iškoluju" za 2-3 meseca ... a posle , čik da nas vidim kad će i kako da nas "oleče" !
      Pravim stručnjacima - svaka čas ali "ovima" ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: