Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 2. 6. 2021.

Raspisan konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu

stanovi 1 Rok za prijavu je 1. jul; foto: JV/M. M. K.

Nakon više odlaganja, konačno je Gradska stambena agencija raspisala konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Ulici Majakovskog u Nišu. Na prodaju je 90 stanova, a cena po kvadratu je 830,50 evra, a zainteresovane Nišlije koje nemaju svoju imovinu mogu se do 1. jula prijaviti na konkurs.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Reka Nišava

    11:41 // 2. 6. 2021.

    Ko to "socijalno ugrožen" ima ovaj novac da kupi ovde stan!
    Kvadrat 830 €, i ako i dodaš još 50 € kupićeš stan bilo gde.....socijalni stanovi a tako preskupi a i uslovi nisu baš strogi da bi ih kupio "samo socijalac"!?

    • Dobri Neša

      12:08 // 2. 6. 2021.

      Pa eto neko kome je grad preko veze dao opštinski posao
      a onda i funkciju a onda i finansiranje za dobitak dece
      i stanove iako su daleko od socijalno ugroženih iako imaju kuće i vikendice eto to će ti opštinski parovi da dobiju.

    • S.Nikolić

      12:48 // 2. 6. 2021.

      Biće kao i sa stanovima za "bezbednjake" , ko bude prvi, a onda će te stanove iznajmljivati! Kao starija osoba pamtim akciju imaš kuću, vrati stan, tako da će i ovde biti "KO IMA,NJEMU SE DAJE!

  • slavko

    12:00 // 2. 6. 2021.

    Jel i kao za bezbednjake vazi brzi prsti?Meni se ukocili jer za njih kvadrat 500E a za sirotinju 830,5.A ovo zarez 5 bas deluje socijalno.

  • Krle

    13:12 // 2. 6. 2021.

    Kako ih bre nije sramota uopšte pominjati termin "socijalni stanovi". Koliko bi bili na toj lokaciji po tržišnoj ceni? ne veći od te cene.

    • Raa

      19:10 // 10. 6. 2021.

      Pa oni u konkursu i prijavi za konkurs nigde ne spominju konkurs za kupovinu socijalnih stanova, već konkurs za kupovinu stanova. Kako će neko ko je socijalni slučaj, nezaposlen, invalid, živi kao podstanar, ispuniti uslove za kredit, a pre svega za najmanji stan da izdvoji u kešu 6.500 Eura, 20% učešća i još 1.000 Eura za rešavanje i overu dokumentacije.

  • Markoni

    14:32 // 2. 6. 2021.

    Bas evo racunamo zena i ja sa platamo od po 40.000 dinara da konkurisemo ali fali nam jos jedno 50.000 mesecno da mozemo da jedemo, placamo struju i komunalije koje su poskupele, net i telefone i jednom mesecno da odemo u bioskop.
    A kako li ce tek da se uklope socijalni slucajevi sa pomocu od 8-9000 dinara mesecno i sa decijim dodatkom od 3.000 stvarno svaka cast ako uspu u tome..

    • Smuk

      16:25 // 2. 6. 2021.

      @Markoni : Ti si pametan čovék i svaka čast ... ali tvoja razmišljanja su ispred vremena i ljudi kojima si okružen ! Nisam ni ja nešto poseban lik ,završio sam fakultet kada je trebalo ali za zdravorazumsko razmišljanje - nije potreban fakultet , samo "siva masa" centralnog nervnog sistema tj. domaćinsko razmišljanje , poput naših predaka! E , pa ne može : "Kafana me othranila a ulica dom mi bila"

  • Ja

    16:48 // 2. 6. 2021.

    KO KOGA OVDE ZAMAJAVA? SOCIJALNI STANOVI, PA AKO JE M2 U ALEKSANDRIJI U CENTRU 1200 EURA, OVO JE TRŽISNA CENA ZA DUVANISTE, MAJAKOVSKOG, SOMBORSKU... ILI JE OVO CENA ZA ALBANCE?!

    • Ti

      17:58 // 2. 6. 2021.

      @Ja - nacionalna diskriminacija je danas opasna stvar.Nisu to albanci, to su naši Kosovari, a i nije to cena za njih. Ovo je "socijalna cena".

  • Z

    19:23 // 2. 6. 2021.

    Nisu ovo socijalni stanovi, nit je cena socijalna. Da se kupi ovakav stan, potrebno je ispunjavati iste uslove kao i za kupovinu svakog drugog stana.
    Da je neko kreditno sposoban u Srbiji i da ima redovna primanja, potrebno je mnogo. Ali zaista mnogo. Da neko ispunjava ove uslove, odavno bi već i sam konkurisao kod bilo koje banke i dobio kredit. Grad ne daje nikakvu garanciju i pomoć...

  • Kobajagi ,,socijalni"

    11:10 // 3. 6. 2021.

    Socijalna pomoć iznosi oko 60€ mesečno... Ovo su stanovi za bogate - za politikantsku decu ulebljenu na grbaču ovog napaćenog niškog naroda! napreDNO

  • Radnici propalih niških firmi

    11:15 // 3. 6. 2021.

    Dajte stanove radnicima niških propalih firmi kojima država duguje zarađene plate! Sa zateznom kamatom, kao za neplaćene račune! Neka buduća vlast u budućoj pravnoj državi u Srbistanu će morati da ih isplati!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: