Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 10. 5. 2021.

| Društvo

Raspisan konkurs za obuku vatrogasaca - na jugu posao za 49 kandidata

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
vatrogasci KOSTA
Konkurs otvoren do 25. maja; Ilustracija; foto: A. Kostić

Konkurs za osnovnu obuku za zainteresovane mladiće i devojke starosti od 19 do 30 godina za posao vatrogasca-spasioca raspisalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a priliku za posao u vatrogasnim jedinicama dobiće i 49 kandidata sa juga Srbije. Rok za prijavu je 25. maj.

Od 300 kandidata koliko će biti primljeno na obuku u celoj zemlji, 14 će dobiti posao u vatrogasnim jedinicama u Nišavskom okrugu - po 4 kadidata u Nišu i Gadžinom Hanu i po 3 u Svrljigu i Doljevcu.

11 kandidata se traže u Jablaničkom okrugu - 4 u Leskovcu, 3 u Bojniku i po 2 u Lebanu i Medveđi, dok će se sa teritorije Pčinjskog okruga primiti 10 kandidata - 3 iz Bujanovca, po 2 iz Vranja, Bosilegrada i Preševo i jedan iz Trgovišta.

Na obuku će se primiti i 10 kandidata iz Pirotskog okruga, najviše iz Pirota - 5, dok se traže i 3 kandidata iz Babušnice i po 1 iz Bele Palanke i Dimitrovgrada.

Najmanje kandidata se traži u Topličkom kraju - 4, po 2 iz Prokuplja i Blaca.

Uslovi su, kako se navodi u konkursu, da osobe koje se prijave budu iz Srbije i da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji mesta za koje je raspisan konkurs, kao i da imaju završenu srednju školi.

Da ne postoje bezbedonosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom C kategorije, da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti - piše u konkursu.

Pravo učešća imaju i osobe koje imaju dozvolu za B kategoriju, uz obavezu da ispit za C kategoriju polože u roku od godinu i po dana od završetka obuke.

Prijave se podnose u policijskoj stanici u mestu prebivališta kandidata, a svi detalji konkursa i potrebna dokumentacija mogu se videti ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: