Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 24. 3. 2022.

| Društvo

Raspisan konkurs za obuku vatrogasaca, posao za 43 kandidata sa juga

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
vatrogasci KOSTA
Konkurs otvoren do 6. aprila; Ilustracija; foto: A. Kostić

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je Konkurs za osnovnu obuku za zainteresovane mladiće i devojke starosti od 19 do 30 godina za posao vatrogasca-spasioca, a priliku za posao u vatrogasnim jedinicama dobiće i 43 kandidata sa juga Srbije. Zainteresovani mogu da se prijave do 6. aprila.

300 kandidata iz cele zemlje biće primljeno na obuku, a na jugu se vatrogasci najviše traže u Nišavskom okrugu - 16. Od toga 12 u Nišu, dva u Gadžinom Hanu i po jedan u Aleksincu i Doljevcu.

Osam kandidata se traže u Pčinjskom okrugu - četiri u Vranju, dva u Vladičinom Hanu i po jedan u Bosilegradu i Trgovištu, dok će posao dobiti i sedam vatrogasaca u Jablaničkom okrugu - četiri u Leskovcu, dva u Vlasotincu i jedan u Medveđi.

Posla će biti i za sedam vatrogasaca u Pirotskom okrugu - za četiri u Pirotu, dva u Babušnici i jednog u Dimitrovgradu, dok se pet traže u Topličkom okrugu - četiri u Prokuplju i jedan u Kuršumliji.

Oni koji žele da završe obuku moraju biti državljani Srbije, da nisu mlađi od 19 a stariji od 30 godina, da barem godinu dana imaju prebivalište u Srbiji, a obavezna je diploma srednje škole.

Da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "C“ kategorije, da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti - navode u pozivu.

Objašnjavaju da se mogu prijaviti i oni sa "B" dozvolom, ali uz obavezu da polože za "C" u roku od 18 meseci.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • noproblem

    13:55 // 27. 3. 2022.

    Oni koji nisu članovi SNS-a bez veze će da konkurišu ,samo gube vreme ...

  • Nikola

    08:17 // 25. 3. 2022.

    Katastrofa je samo što se retko biraju najbolji. Uglavnom političke veze i nepotizam. A najbolji nakon 2 pokušaja odu u specijalnu brigadu.

  • partijska knjizica

    11:48 // 24. 3. 2022.

    Diskriminacija po starosnom dobu?

    • Unknown

      12:28 // 24. 3. 2022.

      Izvini druže, daj mesta meni koji imam 25 godina da se uposlim negde, ti ako sa svojih 45 jos nisi u stalnom radnom odnosu negde, onda ne znam sta bih ti rekao.

    • Vatrogasac

      07:13 // 25. 3. 2022.

      Nikakva diskriminacija, jednostavno, tako je svuda u svetu. Praksa je pokazala da vatrogasci koji pocnu da rade sa 20ak godina, kroz 10 godina radnog staza imaju 2x bolji ucinak od onih koji su poceli sa recimo 30( da ne govorimo o starijima). Tako je prevashodno jer imaju dovoljno vremena da steknu prekopotrebno iskustvo za ovaj posao, pre nego udju u najbolje godine za vatrogasca. Pozdrav

    • vatrogasac Nis

      18:22 // 25. 3. 2022.

      Kolega ne rise.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: