Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 16. 8. 2017.

| Društvo

Raspisan konkurs za obuku za vatrogasce na jugu Srbije

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
vatrogasci
Prilika za posao; foto: Vanja Keser

U Svrljigu i Beloj Palanci po 4, u Babušnici 3, u Bosilegradu, Doljevcu i Bojniku po 2, dok u Bujanovcu i Medveđi Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva po jednog kandidata na obuku za vatragosce. Kandidati će nakon obuke, kažu u MUP-u, moći da se zaposle u vatrogasnim jedinicama.

Uslovi su, navode u MUP-u, da osobe koje se prijave budu iz Srbije, bez dvojnog državljanstva i da budu stari između 19 i 30 godina.

Da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu, da ima položen vozački ispit „C“ kategorije, da ispuni posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazične - piše u konkursu.

Polaznik koji uspešno završi osnovnu obuku, kažu u MUP-u, dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa kao pripravnik u vatrogasno-spasilačkim jedinicama, uz dužnost da najmanje 5 godina ostane na radu ili da nadoknadi troškove stručnog osposobljavanja.

Polaznicima je, dodaju, u toku osnovne obuke obezbeđen smeštaj i ishrana, kao i oprema neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja, shodno ugovoru koji polaznik zaključuje sa Ministarstvom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko pavlovic

    17:44 // 18. 9. 2017.

    Trazim poso

  • Ravnopravnost

    14:27 // 16. 8. 2017.

    Zasto zene ne mogu da konkurisu?I zasto je obavezna vozacka?Mislim da u svakoj vatrogasnoj sluzbi ima najmanje decet vatrogasaca koji imaju c kategoriju.Ako smo ravnopravne po pitanju vojske zasto i u poslu nismo ravnopravne sa muskarcima???!!!

    • Zensko

      09:26 // 17. 8. 2017.

      Mislim da nigde nije navedeno da zene ne mogu konkurisati. A verovatno je nastao problem sto mnogi nemaju C kategoriju,pa zato u startu to zahtevaju.

  • Bla bla

    12:51 // 16. 8. 2017.

    Do 30 godina? Da li je to diskriminacija starijih od 30 godina, da li to znači da vatrogasac kad napuni 30 godina prestaje da radi i ide u penziju? Ima ljudi koji su stariji od 30 godina ali su 10 puta spremniji, barem od 70% onih koji će da se prijave, ili su 10 puta spremniji od onih koji već rade kao vatrogasci.

    • Goci

      12:05 // 8. 9. 2017.

      Kako neko sa 19 godina može da ima položen vozački C kategoriju???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: