Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 22. 10. 2020.

| Društvo

Raspisan likovni konkurs za srednjoškolce “Solidarnost nas spaja”

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Likovni konkurs
Tema konkursa treba da podstakne mlade da sagledaju svet oko sebe u godini pandemije virusa korona; foto: EU Pro

Svi zainteresovani srednjoškolci iz Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga moći će do 15. novembra da se prijave na likovni nagradni konkurs na temu “Solidarnost nas spaja”, a 12 najboljih radova naći se na stranicima kalendara EU Pro programa za narednu godinu.

Od učesnika se očekuje, kako se navodi u saopštenju EU Pro programa, da prepoznaju značaj solidarnosti i predstave da su pred problemima svi jednaki, kao i da se isti lakše prevazilaze zajedničkim angažovanjem celog društva.

Đaci kroz likovni izraz treba da prikažu kako se svet i njihovo neposredno okruženje promenilo u doba pandemije, da istaknu primere solidarnosti i podrške koje je pandemija podstakla kao i ko je u njihovim zajednicama bio najviše pogođen novim okolnostima - navodi se u saopštenju.

Glas publike putem zvanične internet prezentacije programa učestvovaće kao peti član žirija, koji će odabrati svojih 12 favorita iz sužene konkurencije od 20 radova koju će prethodno odabrati žiri.

Onlajn glasanje će biti otvoreno nakon zatvaranja konkursa i trajaće pet dana, nakon čega će članovi žirija napraviti izbor od 12 najboljih radova koji će se naći stranicama kalendara EU PRO-a za 2021. godinu, dok će autori i autorke biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima. Kao i prethodnih godina EU PRO poziva škole da organizuju interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja se pokaže kao najbolja u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor - piše u saopštenju.

Konkurs je otvoren do 15. novembra, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Pravo učešća na konkursu imaju srednjoškolci iz 99 gradova i opština u Srbiji, a propozicije učešća mogu se naći na internet stranici EU Pro-a: Propozicije likovnog konkursa za kalendar EU PRO-a za 2021.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: