Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 3. 4. 2017.

| Društvo

Raspisan novi konkurs za direktora “Pčelice”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bambi
"Pčelica" opet bira direktora; foto: JV arhiva

Nakon što je ministar prosvete odbio da da saglasnost Zoranu Joniću da u još jednom mandatu upravlja Predškolskom ustanovom “Pčelica” u Nišu, Upravni odbor ove ustanove raspisao je novi konkurs za direktora, a prijave je moguće slati još desetak dana.

U konkursu piše da je za sve zainteresovane neophodno da imaju odgovarajuće visoko obrazovanje za stručnog saradnika ili vaspitača, da ima licencu, obuku ili položen ispit za direktora.

Da ima najmanje 5 godina rada u ustanovi na poslovima obrazovanja i vaspitanja nakon stečenog odgovarajućeg obrazovanja, da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična dela i da nije osuđivan pravosnažnom presudom za privredni prestup u vršenju ranije dužnosti.

Konkurs je raspisan 29. marta i otvoren je 15 dana, a prijave se šalju na adresu “Pčelice”, Ulica Orlovića Pavla bb.

Podsetimo, sličan konkurs bio je raspisan pre nekoliko meseci, a od 4 kandidata koji su imali validne prijave, Upravni odbor “Pčelice” je jednoglasno odlučio da ministru za novog-starog direktora predloži Jonića.

Zbog umešanosti u korupciju, kako je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije i udaranja učenika u vreme dok je bio direktor OŠ “Čegar”, ministar nije dao saglasnost Joniću da u još jednom mandatu bude direktor.

U međuvremenu je Agencija odbila žalbu Jonića, koji se žalio na njihovu rešenje o njegovoj umešanosti u korupciju, i ponovo zatražila njegovu smenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    17:42 // 3. 4. 2017.

    Licencu za direktora? To se verovatno dobija pod uslovom da si najmanje 10 godina u kontinuitetu direktor. A ako nemas licencu nema sanse da budes direktor! Pa ajde sad budi direktor, da bi dobio lincencu za direktora da budes direktor ako nemas licencu za direktora.

  • Toplica

    15:38 // 3. 4. 2017.

    Dokle vise cirkus u ovoj drzavi.Dokle vise zamajavate ovaj narod.Kakvi konkursi,kakvo glasanje! Direktore postavlja vladajuca stranka!

    • Zaza

      17:58 // 3. 4. 2017.

      Mislim da je Mojzi pravi lik ,za direktora.Celi grad ga bre voli,shvatite.

  • Jason Born

    13:38 // 3. 4. 2017.

    Gde se mogu prijaviti na kurs obuke za direktora i koliko kosta polaganje ispita? Veoma me zanima ne pitam za sebe vec za jednog prijatelja iz komsiluka.

    • Pentraksil

      20:20 // 3. 4. 2017.

      Potrebno je dobiti prelaznu ocenu iz predmeta "Uvlacenje lokalnom predsedniku stranke i druge carolije". Za upis prijaviti se u obliznji stab vladajuce stranke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: