Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 5. 10. 2021.

| Društvo

Raspisan tender za postavljanje nadstrešnica na ulazima u podzemni prolaz na niškom Trgu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
stepenice
Rok za prijavu do 18. oktobra; foto: JV

Grad Niš i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj su raspisali tender za radove na zameni nadstrešnica na ulazima u Podzemni na Trgu kralja Milana, a rok za ponude je do 18. oktobra. Ove nastrešnice pokrivaju i pokretne stepenice, koje više od pola godine od probnog puštanja nisu u funkciji.

Nadstrešnice su, prema rečima nadležnih, bile glavni problem što pokretne stepenice ka Podzemnom prolazu nisu konačno proradile i posle svečanog probnog puštanja pre osam meseci. podzemni Osam meseci od svečanog probnog puštanja stepenica; foto: T. T.

Pokretne stepenice su popravljene i biće puštene u rad postavljanjem nadstrešnica koje se rade po nacrtu GAF-a kako bi elektronika bila zaštićena od atmosferskih padavina - rekli su iz Kabineta gradonačelnice.

Tri meseca od tog odgovora, raspisan je i tender za nadstrešnice.

Radovi na zameni dve nadstrešnice i izrada montažno demontažnih nadstrešnica na Trgu Kralja Milana zapadno od spomenika oslobodiocima Niša, kao i zamena nadstrešnice za natkrivanje ulaza u podzemni prolaz južno od spomenika oslobodiocima Niša - piše u opisu nabavke u tenderu.

nadstrešnica Idejno rešenje; foto: printscreen Izrada montažno-demontažnih nadstrešnica radi se, kako piše, prema tipskom rešenju, a od izvođača radova se očekuje i izrada radioničkih detalja.

Ukupan iznos koji se dobija popunjavanjem svih pozicija radova u obrascu strukture cene (predemru radova) predstavlja iznos potreban za jednu nadstrešnicu. Kako je predmetnom nabavkom predviđeno postavljanje dve nadstrešnice na trgu Kralja Milana na dve lokacije koje su tipske, potrebno je da ukupan iznos upisan u rekapitulaciji bude udvostručen - naode u napomeni.

Podsetimo, kao na otvaranju neke od fabrika, otprilike toliko je novinara i medijskih ekipa bilo na jednom od ulaza u podzemni prolaz u Nišu početkom februara. Razlog je bio najavljeni događaj, na koji su pozvali iz Kabineta gradonačelnice - probno puštanje u rad pokretnih stepenica, na šta je javnost odreagovala brojnim komentarima.

Ipak, osim novinara, na terenu nije bilo nadležnih iz Kabineta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • qgo

    10:48 // 6. 10. 2021.

    Kude se denu moj komentar? Samo sam napisao da i podzemni i Kalcu tera baksuzlak sa te pokretne stepenice. Ne rade dvatries godine... Da nisu tu bacene neke madjije?

  • Sima

    21:07 // 5. 10. 2021.

    Tender?? Verovatno opet tajni Draganin investitor!!!
    Sve za njihovu decu lepo kažu na reklami!! Ali i za njihovu rodbinu i prijatelje!
    Biće roze boje!

  • Nislija

    11:56 // 5. 10. 2021.

    stare su ruzne a nove ce biti jos ruznije. upropastili su trg i tvrdjavu jeftinom modernkzacijom. zeludac mi se okrene kad vidim most ispred tvrdjave

    • TuRb●BOT

      15:34 // 5. 10. 2021.

      I meni brate.Napravi ova Sokobanjka kasabu od Nisa !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: