Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 28. 6. 2013.

| Društvo

Raspisani konkursi za direktore javnih preduzeća

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
konkursi
Deo konkursa. I Direkcija za javni gradski prevoz čeka direktora

Grad Niš raspisao je 24. juna konkurse za izbor novih direktora svih gradskih preduzeća.

Konkurs je otvoren za svih 14 javnih preduzeća bez obzira u kakvom su odnosu trenutni direktori. Većina njih je u v.d. stanju pošto su imenovani pre nepunih godinu dana na predlog političkih partija koje čine vladajuću većinu.

Ima i onih koji su svoja mesta zadržali od ranije, ali bez obzira na to, konkurs će obuhvatiti i njihova preduzeća.

U konkursu koji je dostupan i na zvaničnom gradskom sajtu stoji da se direktor imenuje na 4 godine i da su neophodni uslovi sedmi stepen stručne spreme i trogodišnje radno iskustvo u struci. Uglavnom se traže tehnička, pravna ili ekonomska struka.

Pojedina preduzeća traže i da kandidat za direktora poseduje stručnost iz oblasti finansiranja i korporativnog upravljanja, kao i da ima organizatorske sposobnosti neophodne za obavljanje poslovne funkcije.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku", a o prispelim prijavama odlučivaće nedavno formirana Komisija za izbor direktora.

Komisija će, prema novom Zakonu o javnim preduzećima, izabrati tri kandidata koja će predložiti resornim gradskim upravama koje će se odlučiti za jednog koji će biti predložen odbornicima Skupštine Grada.

Vredi pomenuti da se, za razliku od Niša, po uslovima konkursa za direktore javnih preduzeća u Vranju, direktori moraju odreći eventualne funkcije u političkoj partiji.


Ko trenutno upravlja niškim javnim preduzećima možete pogledati u tekstu "Ko su novi direktori u Nišu?", od 15. septembra prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Momčilović

    21:54 // 23. 7. 2013.

    Kome u ovom gradu da verujemo , kad članovi komisije za izbor kandidata rade po diktatu, i nepoštuju što su konkursima propisali ili napisali da se dvosmisleno tumači ko Haški tribunal,

  • Jovan Momčilović

    21:47 // 23. 7. 2013.

    Komisija se pošteno nije ni konstuituisala a već radi ono što ne bi smela da pomisli, odbacena mi prijava u toplani jer nema potvrde o radu na ruk. radnom nestu koja nije ni tražena, vidi oglas.

  • Momčilović Jovan

    21:43 // 23. 7. 2013.

    Ivane Blagojeviću,pozivam Vas javno i dajem ovlašćenje da proverite, rad komisije, kao jedan od kandidata, za vodovod i toplanu, jedna dokumenta prihvaćena a druga istovetna, odbačena,.........

    • Predrag Blagojevic

      21:56 // 23. 7. 2013.

      Pretpostavljam da ste mislili na mene, ne na mog prezimenjaka?
      Moguće je da su prijave bile iste, ali da je jedna odbačena jer su različiti uslovi bili za Vodovod i Toplanu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: