Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 7. 2. 2019.

| Društvo

Raspust i grip zatvorili pojedine niške vrtiće, a druge prepunili

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
vrtić
Roditelji kažu grupe velike, direktorka kaže da je organizacija dobra; foto: PU "Čika Jova Zmaj"

Zbog zatvorenih vrtića u Gornjem Matejevcu i Medoševcu, za koje su roditeljima rekli da ne rade da bi se uštedelo na grejanju, decu moraju da voze u druga obdaništa u kojima su sada grupe velike. Direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić kaže da štednja nije razlog, već raspust i grip, ali tvrdi da je nova organizacija, koja će trajati do 18. februara, dobra za mališane.

Nezadovoljni roditelji koji su se javili redakciji Južnih vesti kažu da već nekoliko dana imaju obavezu više, jer decu moraju da voze iz Gornjeg Matejevca i Medoševca u druge vrtiće.

Opravdanje za to što vrtići ne rade, kako su im rekli vaspitači je ušteda grejanja.

Saznali smo da deca ne mogu da idu u vrtić, a rečeno nam je da je to zbog uštede grejanja. Sada moramo svakog jutra da vozimo decu do Durlana i to nas dodatno košta i stvara nam dodatne probleme oko organizacije, ali sve to nije strašno toliko koliko to što je sada u jednoj sobi oko 40 dece, a znamo da je sezona gripa i virusa u toku. Kakva je to ušteda i briga o deci? - žale se roditelji.

Pojedini roditelji kažu i da ovakvom organizacijom “Pčelica” pokazuje da ne brine o pronatalitetnoj politici o kojoj se u poslednje vreme mnogo priča.

Mitićeva pak tvrdi da grejanje nije razlog što nekoliko vrtića “Pčelice” ne radi. Raspust koji je nedavno počeo za osnovce i manje dece u vrtićima zbog gripa, kaže, “zatvorili” su neka obdaništa, među kojima su i oni u Matejevcu i Medoševcu.

Nije to zbog uštede grejanja uopšte, nego naprosto zato što je takva organizacija rada u vrtiću. Malo je nezgodno da vrtić radi za 2, 3 deteta, odnosno petoro dece dolazi iz "Popaja" i oni su smešteni u vrtić “Kolibri” koji je tu blizu i koji je sasvim dobro rešenje za roditelje koji rade u gradu, jer oni decu vode u vrtić pa odlaze na posao - pojašnjava.

Nezadovoljstvo roditelja Mitićeva smatra “tendencioznim” i tvrdi da se roditelji nisu bunili zbog nove organizacije i da su neki čak i “zahvalni”.

Ni vrtić u Medoševcu ne radi, vrtić je u sklopu škole, škola je na raspustu i mi smo bili u obavezi da našoj deci iz vrtića obezbedimo mesto. Mi smo im obezbedili mesto u “Maslačku”, roditelji se uopšte nisu bunili, čak su zahvalni što smo se snašli - dodaje.

Naglašava i da su netačne tvrdnje roditelja da u grupama ima 40 dece i da su danas je danas sedmoro mališana iz vrtića "Popaj" bilo u vrtiću "Kolibri". Tvrdi da su oni dobili svoju sobu u kojoj rade sa svojim vaspitačima.

Direktorka kaže da do kraja raspusta - 18. februara neće raditi pomenuti vrtići, kao ni obdaništa “Zeka” čija deca idu u “Maslačak”, ali ni vrtić “Slavuj” koji je zamenjen za “Sunce”.

Tvrdi da je ovakva organizacija dobra - deca su zbrinuta, imaju vaspitače, trijažnu sestru, kao i sve standardne obroke.

*Tekst je izmenjen nakon što je direktorka Mitić javila informacije o broju dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milena markovic

    11:22 // 8. 2. 2019.

    Cist bezobrazluk. Sasvim sam sigurna da ni jedan roditelj nije zahvalan zbog privremenog nerada vrtica. A jos je veci bezobrazluk od te izjave cinjenica da vrtic u Gornjem Matejevcu ne radi zbog lenjosti dostave hrane. Ne isplati im se, posto ne radi skola da dovoze hranu samo u vrtic.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: