Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 11. 3. 2021.

| Društvo

Raste broj novoobolelih od kovida u Nišu, preko 2.000 pregleda

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
korona
Raste broj novoobolelih od kovida u Nišu; foto: V. Keser

Za razliku od prethodnog dana, kada je, prema podacima Doma zdravlja u Nišu zabeleženo 238 novoobolelih od virusa korona, novi podaci pokazuju da je u tom gradu 261 novi slučaj zaraze. Ukupan broj pregleda koji su zabeleženi u kovid ambulantama Doma zdravlja i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika je - 2.064.

I dalje je u Nišu trocifren broj novoobolelih od korone, a i broj pregleda je u porastu - novi podaci Doma zdravlja pokazuju za 10. mart brojku od 1.791, dok se u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika na pregled javilo 273 pacijenta.

Poslednjih dana raste i broj prvih pregleda, a direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan navodi za RTS da se on kreće između 500 i 580, što potvrđuju i jučerašnji podaci kada je ukupno zabeleženo 555 prvih pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja i ZZZR-a.

Od ovog broja 481 njih javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid ifekciju, dok je 1310 obavilo kontrolni pregled - podaci su sa zvaničnog sajta Doma zdravlja.

Da je zadnja tri dana u kovid ambulantama u Nišu preko 2.000 pregleda, rekao je direktor Jerkan, kao i da smo na kraju trećeg talasa, prenosi RTS. Dodaje da je kovid počeo da se javlja i među školarcima, a juče je zabeleženo 30 pozitivnih na virus.

Sva populacija i školska i studentska je to donela, nekoliko dana imaćemo ovako veliki broj pa očekujem da se stabilizuje. Jedini lek je vakcina, preko 90.000 vakcina samo dali, očekujemo da do sredine aprila damo preko 120.000 vakcina građanima a i onda će plato biti stabilan - poručio je Jekan, prenosi za RTS.

Novi podaci Doma zdravlja pokazuju da je od ukupnog broja testiranih – 696, skoro trećina pozitivna na virus.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 123 pacijenta kome je urađena radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 667 laboratorijskih analiza – navode na sajtu.

Podsetimo, direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan je epidemiološku situaciju u Nišu ocenio kao veoma lošu i rekao da će, ukoliko broj pregleda bude veći od 2.000, otvoriti i treću kovid ambulantu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: