Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 8. 8. 2012.

| Društvo

Rastovničko jezero puno kupača

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
kupači na rastovničkom jezeru

Iako je pre nešto više od mesec dana ispražnjeno Rastovničko jezero nadomak Prokuplja, ovih dana puno je kupača. Oni tvrde da im ne smeta što je voda u jezeru na minimumu i da nigde bliže u okolini nema čistije vode.

Svako popodne jezero je puno kupača. Među njima je mnogo i dece iz naselja Garić, kraj kojeg je jezero. Ipak, dolaze i kupači iz udaljenijih naselja Prokuplja, jer je jezero na svega 500 metara od grada.

Pored kupača, stalni su i pecaroši, ali i "avanturisti" sa šatorima. Svi se slažu da je velika greška što je jezero gotovo ispražnjeno, ali ne odustaju od toga da se kupaju u njemu.

- Čak je i dobro što su ga bezmalo ispraznili, jer je sada plaža veća, a voda toplija. Oduvek se kupam ovde i tako će biti i nadalje. Stvarno mislim da je šteta ne iskoristiti blizinu jezera Prokuplju i malo više ne povesti računa o njemu- kaže jedan od kupača Miroslav Badić, kojem je jezero oko kilomegtar od kuće.

Sa njim se slaže i Olgica Nikolić, koja ima vikendicu na obali jezera.

- Svakog dana sam ovde i uvek ima puno kupača. Predivno je. Prednost jezera u odnosu na gradski bazen je u hladovini i po mom mišljenju čistijoj vodi. Iako su ga ispustili ne smeta nam da dolazimo. To je već i stvar navike jer sam se kao mala kupala u reci, a kasnije i u jezeru - naglašava Nikolićeva.

Rastovničko jezero su ispustili radnici Javnog preduzeća „Gradski vodovod“ pravdajući se time da ono nema tehničkih uslova.

Naime, jezero je napravljeno pre dvadesetak godina i plan je bio da tehničkom vodom napaja industrijsku zonu u Prokuplju koja je u naselju Garić.

Kako su gotovo sve fabrike propale, jezero je služilo isključivo za kupanje. Mana je što dno nije dobro očišćeno i što nema plažu. U više navrata razne organizacije su pokretale inicijativu da se uredi, ali se nikada nije mrdnulo sa mesta.

Ipak, poslednjih godina bilo je daleko posećenije od gradskog bazena, sve dok ga početkom leta nisu ispraznili. To je izazvalo oštre reakcije, ali oni koji su navikli da dolaze na jezero i ove godine to čine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Oću da fatam ribu

    19:22 // 24. 8. 2012.

    More bre šta se ložite ?
    Jezero su ispraznili da bi kupači išli na bazen .
    Da nam uzmu pare .
    Sve su to lopovi :)

  • Tea

    16:29 // 8. 8. 2012.

    Zar to nije Krajkovacko jezero?

    • nekros

      10:38 // 11. 8. 2012.

      krajkovacko je na jastrebcu!

    • dexy

      14:48 // 11. 8. 2012.

      nemas ti pojma

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: