Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 2. 10. 2014.

| Društvo

“Rasveta uključena, ali Niš i dalje u mraku”

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
protest
Protestu se odazvalo tek dvadesetak Nišlija

Iako zakazan zbog toga što je u Nišu ugašena javna rasveta, koja je dan kasnije bila uključena, protest “Ugasimo mrak!” održan je u centru grada jer, kako kaže njegov inicijator, treba kazniti odgovorne, ali i zbog toga što je Niš i dalje u “mraku”.

Nišlija Aleksandar Ilić, koji je pozvao sugrađane na protest putem Fejsbuka, objašnjava da u Nišu i dalje “vlada medijski mrak” i da građani ne znaju kako gradska vlast troši budžetska sredstva. protest2

Želimo objašnjenje, kako je moguće da je Grad Niš za jedan dan skupio 30 miliona dinara i platio dug za struju zbog kojeg je rasveta bila isključena, a pre toga je dozvoljeno da dug po reprogramu naraste na oko 60 miliona. Zato pozivamo nadležne da krivično gone odgovorne za gašenje rasvete koje je ugrozilo bezbednost građana - poručuje Ilić.

Bez obzira na to što su brojne Nišlije izrazile nezadovoljstvo zbog isključenja ulične rasvete i što se njih 400 odazvalo Fejsbuk pozivu na ovaj protest, na Trgu kralja Milana danas se pojavilo tek oko 20 građana.

Inicijator ovog protesta kaže da nije razočaran slabim odzivom, jer je svestan toga da su “ljudi apatični i ne veruju da time mogu nešto promeniti”.

Nakon mirnog protesta građani su zahtev u kome traže kažnjavanje odgovornih za isključenje svetla i transparentnost u trošenju budžetskih sredstava predali u Gradskoj kući.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • d

    20:33 // 3. 10. 2014.

    400 na facebook-u a 20 na trgu. Kakvo iznenađenje, da li je iskreno verovao da će neko od tih facebook aktivista da mrdne zadnjicom i učestvuje i na pravom a ne samo na virtuelnom protestu.

  • Mile

    09:31 // 3. 10. 2014.

    Zaista neozbiljno, ovo vise lici na red penzionera koji cekaju crni hleb ispred samousluge nego na nekakav skup.

  • shaft

    08:21 // 3. 10. 2014.

    odavno smo izgubili solidarnost i sabornost,razocarani rezultatima svih protesta.to sve vlasti znaju i na tu kartu igraju.protesti ma koje vrste,ne mogu se organizovati,samo,preko fejsbuka i u r.vreme

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: