Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 16. 10. 2015.

| Društvo

Razgovor uz kafu sa niškim poslanicima

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
spomenik sremcu
Građanski kafić u kome će sa građanima pričati poslanici biće kod spomenika Sremcu i Kalči;foto: Nacionalna koalicija za decentralizaciju

Nišlije koje žele da direktno, oči u oči, pričaju uz kafu sa narodnim poslanicima iz svog grada, postave im pitanje i nešto predlože, mogu to učiniti u ponedeljak 19. oktobra od 12 do 14 sati u improvizovanom kafiću na ulazu u Kazandžijsko sokače.

Učešće u akciji “Kafa sa poslanikom/com” za sada su, kako kažu organizatori, potvrdili poslanici SNS-a Adriana Anastasov i Bratimir Vasiljević, Milorad Stošić iz PUPS-a, Dušan Milisavljević iz DS-a i Ninoslav Stojadinović iz SDS-a.

Još smo u komunikaciji sa njima, a većina od 12 poslanika iz Niša je preliminarno rekla da će doći - kažu organizatori akcije.

Građani će imati priliku da sa poslanicima, koji ih predstavljaju u republičkom parlamentu, razgovaraju o temama koje ih muče, daju inicijativu i iz prve ruke saznaju sve ono što ih zanima o radu Narodne skupštine.

Ovo je prilika sa da razgovarate o temama koje su vama važne i da oni koje ste birali budu vama na usluzi - poručuju organizatori građanima.

“Kafa sa poslanikom/com” je deo aktivnosti u okviru Nedelje parlamentarizma koju organizuje Nacionalna koalicija za decentralizaciju u partnerstvu sa Narodnom skupštinom i Otvorenim parlamentom.

U slučaju lošeg vremena “Građanski kafić” će, umesto kraj spomenika Sremcu i Kalči, biti održan u kafiću “Flert” u Kazandžijskom sokačetu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Nikolic

    23:20 // 17. 10. 2015.

    Da svako od njih najpre kaze na koliko mesta prima platu i dali prima i platu i penziju i dali su im deca zaposljena i gde

    • bravo zorane

      18:03 // 19. 10. 2015.

      Svaka cast Zoki brate. Opravi gi ti za sve pare. Ako si im reko.

  • Južna Pruga

    13:22 // 17. 10. 2015.

    Čiji su "naši" poslanici? Prvo razmislite o tome. A mi ćemo ih pitati. Zašto ne smeju da glasaju u korist građana juga Srbije? Zašto moraju da ćute? Koliko je visoka cena ćutanja i da li će je na kraju oni platiti?

    • Милосав

      00:53 // 18. 10. 2015.

      "Zašto moraju da ćute?". Због петице из владања.

    • šta možemo

      08:19 // 19. 10. 2015.

      da očekujemo od poslanika koji ne smeju da traže smenu ministarke građevine nakon afere Čajetina, a ta ista ministarka zahteva od njih da plaćaju putarinu i ako ih zakon štiti od tog nameta. Ona hladno napravi poslanike prvog reda,beograđani, poslanike drugog reda, provincijalci, od kojih traži putarinu i oni ne smeju da traže njenu smenu. Boriće se za interese grada?! Nemaju petlju, čini mi se.

  • upućeno

    10:46 // 17. 10. 2015.

    čitačima u poslaničkim klupama, nije li ih stid da zauzimaju mesto stranačkim kolegama kojima ne trebaju napisani govori i imaju potrebne znanje za učešće u diskusiji? Ako im već pišu govore zbog čega se ne potrude da ih nabubaju, ako ne mogu da shvate problematiku, umesto što nas blamiraju čitanjem?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: