Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 8. 7. 2013.

| Društvo

Različiti uslovi konkursa za niške direktore

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
konkurs-direktori.jpg
Jedan od konkursa

Dok se negde traži i Plan razvoja preduzeća ili nestranačko angažovanje, za pojedina direktorska mesta dovoljna je samo fakultetska diploma.

Takav je slučaj recimo u jednom od najvećih niških Javno komunalnih preduzeća, u “Naisusu”. Jedini uslov u konkursu je da budući kandidati poseduju najmanje visoko obrazovanje stečno na osnovnim, master, magistarskim ili doktorskim studijama, a o radnom stažu nema ni govora.

Specijalnih uslova nema ni za budućeg direktora “Parking servisa”. Jedino se traže visoka stručna spema (sedmi stepen) i trogodišnje radno iskustvo.

Sa druge strane recimo novi direktor “Objedinjene naplate” moraće da dostavi i Program razvoja preduzeća, kao i dokaz da nije osuđivan, a moraće da bude i pravne struke.

Kada je reč o iskustvu uglavnom se traži 3 ili 5 godina radnog iskustva u zavisnosti od preduzeća. Jedino se izdvaja “Tržnica” gde je jedan od uslova 10 godina radnog iskustva, od čega 5 na rukovodećem položaju.

Uskospecijalizovan je konkurs za budućeg direktora Niške televizije od koga se traži televizijska, filmska ili pravna struka, ali i 3 godine rada na poslovima iz delatnosti javnog preduzeća.

Kandidati za ovo radno mesto ne smeju biti članovi političkih stranaka.

- Da nije član političke partije ili mu je određeno mirovanje članstva - stoji u konkursu.

aerodrom Arhivska fotografijaZanimljivo je da je poznavanje engleskog jesika jedini uslov za radno mesto direktora niškog aerodroma, a od kandidata se najčešće traži “da imaju organizacione i radne sposobnosti”.

Zbog čega su uslovi ovako “šarenoliki” nismo uspeli da saznamo, jer se Miodrag Brešković načelnik Uprave za komunalne delatnosti koja je sastavljala tekstove konkursa za najveći broj preduzeća nije javljao na telefon, a nije odgovarao ni na SMS novinara Južnih vesti.

Komisija koja odlučuje o novim direktorima izjasnila se nenadležnom za konkurse. Kako su rekli članovi ove komisije oni su “telo koje sprovodi konkurs”, a ne odlučuje o uslovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    18:48 // 14. 7. 2013.

    Hteli ste da pitate Breškovića zašto jer ste mislili da on zna. On i njegova pravna služba sve stručnjak do stručnjaka. Zato su i konkursi takvi, šarenoliki...

  • radnik

    23:33 // 13. 7. 2013.

    Perisicu jos ne vidis s kim imas posla.Prosla je godina,pravi otklon od Banane i URS-a ili odoste i ti iSNS u propast.Pretresi prvo Pcelicu-deca gladuju,nema sredstva za higijenu...hoces da bude kasno

  • Ovidije

    11:56 // 9. 7. 2013.

    Pa, gospodo glasači... tražili ste... Sad možete da gledate gdina prvog podpredsednika Vučića kako se radi marketing u cilju ostvarenja ideje "kako mali Mikica zamišlja da se vodi ekonomija".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: