Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 31. 5. 2021.

| Društvo

Razrešena direktorka Centra za socijalni rad u Gadžinom Hanu 3 godine posle prestanka mandata

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
Gadzin Han opstina foto Nikola Mitic
Na poslednjoj sednici Skupštine razrešen stari, pa postavljen novi direktor; foto: N. Mitić;

Posle 17 godina na čelu Centra za socijalni rad u Gadžinom Hanu Bojana Stefanović razrešena je sa funkcije direktora, kako je obrazloženo na poslednjoj sednici Skupštine opštine, zato što joj je istekao mandat, iako je ranije državni revizor utvrdio brojne nepravilnosti u radu ustanove koju je vodila. Njoj je, inače, mandat prestao još avgusta 2018. godine, ali je bila direktorka sve do pre nedelju dana.

Mandat Stefanovićeve na direktorskoj poziciji Centra za socijalni rad u Gadžinom Hanu koji je, kako ističu iz Opštine Gadžin Han, trajao od 2004. godine, završio se na sednici Skupštine održanoj 25. maja njenim razrešenjem.

Bojana Stefanović, razrešava se dužnosti direktora Centra za socijalni rad Gadžin Han, zbog isteka mandata - navode u najnovijem izveštaju sa Skupštine.

Za vreme njenog upravljanja Centrom za socijalni rad, prema izveštaju državnog revizora, knjigovođa te ustanove isplaćivao je novac korisnicima po sopstvenom nahođenju, a u izveštaju je navedeno i da je moguće da deo novca nije ni stigao do korisnika. Bojana Stefanović Gadžin Han Razrešena sa funkcije na poslednjoj sednici; Foto: Screenshot gadzinhan.rs

Međutim, u vreme kada je DRI podneo izveštaj, tadašnja direktorka nije bila smenjena, već je mandat nastavio da joj teče i posle avgusta 2018. kada je, kako su tvrdili odbornici Jedinstvene Srbije, trebalo da joj prestane funkcija zbog isteka mandata.

Novi direktor je na njeno mesto trebalo je da bude postavljen na konkursu, koji je, kako pojašnjavaju iz Opštine, bio raspisan pre 3 godine, ali kako predloženi kandidat tada nije dobio saglasnost Ministarstva za rad i socijalna pitanja, u fotelji Centra za socijali rad u Gadžinom Hanu ostala je Bojana Stefanović.

Inače, tadašnji predsednik Opštine Saša Đorđević ranije je za Južne vesti rekao da su taj konkurs za novog rukovodioca Centra obeležile "prepiske" sa Ministarstvom za rad i socijalna pitanja.

Doskorašnja direktorka Centra za socijalni rad u Gadžinom Hanu Bojana Stefanović novinarima je rekla da ne želi da komentariše odluku o razrešenju.

Na poslednjoj sednici Skupštine četvorogodišnji mandat direktora Centra za socijalni rad u Gadžinom Hanu poveren je nekadašnjem uredniku NTV Zoranu Todoroviću, koji na to poziciju dolazi iz Gradske uprave u Nišu.

Todorović je kratko vodio i Službu za poslove gradonačelnice Dragane Sotirovski, a radio je i u Sekretarijatu za kulturu i informisanje, u Odseku za kulturu i informisanje, kao i u Kabinetu gradonačelnice Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    15:02 // 31. 5. 2021.

    Zorana gde postave, on upropasti.Jedno vreme je bio i sekretar ustanove Galerija savremene likovne umetnosti. Pa posle 6 meseci, kad je tamo nešto zabrljao, hajd u Kabinet.Verovatno je i tamo nešto uprskao.Običan službenik bi popio otkaz i krivičnune bi ga šetali po Gradskim organima i ustanovama.

  • Bob rock

    13:59 // 31. 5. 2021.

    A knjigovođa zbrisao u sns

  • Ddes - pot

    09:09 // 31. 5. 2021.

    Zar tri godine posle isteka mandata?!Sve po zakonu!Naslednik bivši novinar! Kao većina novinara niških tv-a u gradskoj upravi i JP i ovaj je zbrinut.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: