Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 30. 4. 2013.

| Društvo

Razvoj Palilule kroz saradnju sa Fondovima EU

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
g

Osnovna škola “Kralja Petar I” u Pasi Poljani dobiće nove terene, a spomen park Bubanj opet je privlačan ljubiteljima prirode. Oba projekta ne bi bilo moguća bez saradnje Opštine Palilula i fondova iz EU.

Menadžer projekata Miloš Stojadinović objašnjava da je saradnja omogućila napredak i razvoj Paliule, a da u postignute rezultate mogu videti i sami građani.

- Na pragu smo Prvog maja, pa je to odlična prilika za sve koji još nisu imali dovoljno vremena da posete Bubanj i da se uvere u njegov novi izgled - kaže Stojadinović.

Stojadinović dodaje da će i osnovna škola u Pasi Poljani uskoro moći da pokaže nova igrališta za odbojku, rukomet, košarku, tenis i fudbal, kao i terene za skok u dalj, trim i atletsku stazu koji će biti izgrađeni kroz projekat “Promocija prekogranične saradnje kroz modernizaciju socijalne infrastrukture u oblasti sporta u opštinama Botevgrad i Palilula”

- Mnogo stvari koje smo uradili na teritoriji Palilule ne bi bile moguće sprovesi bez saradnje sa fondovima Evropske unije, pa mislim da takve prilike svakako teba iskoristiti - kaže Stojadinović.

On objašnjava da ima još mnogo toga što treba uraditi kako bi se unapredila ova niška opština.

- Dobijanje datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu omogućiće otvaranje novih fondva i učiniti ih dostupnijim svima, a mi ćemo pokušati da iskoristimo priliku i nastavimo saradnju koja se pokazala kao veoma uspešna - kaže Stojadinović.

Palilula će, kako je rečeno, težiti  popravljanju statusa socijalno ugroženih, unapređenju ekološke svesti gađana,  razvoju srednjih i maih preduzeća i drugim kritičnim kategorijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MILENA

    09:03 // 1. 5. 2013.

    Cestitke Milosu Stojadinovcu menazeru projekta opstine Palilula.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: